Mısır'da seçimle işbaşına gelen Müslüman Kardeşler (İhvan) iktidarına ordu darbesiyle el konulmasının yankıları sürerken 200'ü aşkın Türk TIR şoförünün ülkede mahsur kaldığı ortaya çıktı. Suriye'nin Ortadoğu'ya geçen Türk TIR'larına geçiş izni vermemesi ile yaşanan sorunlar, Türkiye ile Mısır arasında 2012 yılının Nisan ayında imzalanan Ro Ro taşımacılığı anlaşması ile aşılmıştı.

LİMANA YANAŞTIRILMADI

Mısır'da seçilmiş lider Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin görevine ordu tarafından el konulması üzerine ülkede başlayan darbe karşıtı gösteriler devam ediyor. Ülkenin içinde bulunduğu karışıklık nedeniyle 200'ü aşkın Türk TIR şoförünün de ülkede mahsur kaldığı ve Türkiye'ye geri dönemediği ortaya çıktı. Ortadoğu'ya Mısır üzerinden nakliyat yapan TIR şoförlerini almak için Mısır'a gönderilen Türk gemisi ise limana dahi yaklaştırılmadı.

İMZALAR KISA SÜRE ÖNCE ATILDI

Türk şoförlerin her hangi bir sağlık probleminin olmadığı ise gelen bilgiler arasında. Türkiye ile Mısır arasında yaklaşık 23 gün önce demiryolu, denizyolu ve karayolu ulaşımına yönelik imza atılmıştı. Anlaşmanın ardından Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, iki ülke arasında belgesiz taşımacılık müjdesi vermişti. Bakan Yıldırım, Karayolu taşımacılığı anlaşmasına göre Mısır ile Türkiye arasında ikili taşımalar ile transit taşımaların serbestleşeceğini belirttiği açıklamasında 'Bu tip taşımalar artık belgesiz yapılacak, herhangi bir sınırlamaya tabi olmayacak' ifadelerine yer vermişti. Şoförlerin ne zaman döneceği henüz bilinmiyor.

Editör: TE Bilişim