SeaNews Turkey'de yer alan habere göre, Nijerya Denizcilik İdaresi NIMASA, bir bildiri yayınlayarakNijerya karasularında yasa dışı yakıt satışı yapan tüm şirketleri uyardı, bundan böyle bu gibi faaliyetlere kesinlikle izin verilmeyeceğini bildirdi.

Nijerya Denizcilik İdaresi bu duyuruyu bir Türk armatöre ait Gürcistan bayraklı ORTAKÖY 1 adlı yakıt tankerinin Nijerya karasularında yasa dışı faaliyet yürttüğü iddiasıyla tutuklanmasından sonra yaptı. 

Nijerya Denizcilik İdaresi (NIMASA)  Halkla İlişkiler Şefi Hajia Lami Tumaka tarafından yapılan açıklamaya göre, M/T Ortaköy tankerinin tutuklanması, Benin-Nijerya ortak devriye görev kuvveti subaylarının, Nijerya-Benin sınırında  birbirine aborda olmuş iki gemiden şüpheenmesi sonrası başlatılan operasyonla gerçekleşti.

İdarenin DenizEmniyeti Daire Başkanı Kaptan Warredi Enisuoh, ve Deniz Koruma  Komutanı Yüzbaşı Aina,soruşturmayı yürüten NIMASA görev kuvvetinin başında. Yapılan incelemeye göre, M/T Ortaköy adlı tankerde fuel oil ve otomobil benzini bulunuyordu. Gemi denize elverişli değildi ve gemide bulunan diğer eksiklikler yanında geminin geçerli ticaret belgeleri de yoktu.

M/T Ortaköy tankeri son 4 haftadır Nijerya karasularında yasadışı faaliyet yürttüğü gerekçesiyle tutuklanan dördüncü tanker oldu.

Editör: TE Bilişim