Altın Şafak milletvekilleri Nikolaos Kuzilos ile Yiannis Lagos, Dışişleri Bakanı Dimitris Avrumopulos’un cevaplaması istemiyle parlamentoya verdikleri soru önergesinde 10 Temmuz’da Nato gücü çerçevesinde Pire limanını ziyaret eden Türk fırkateyni “Gediz”in Yunan bayrağı çekmemesini gündeme getirdiler.

Önergede “NATO gücünden Fransız ve Alman iki savaş gemisi Yunan bayrağı çekerken Türk fırkateyni aynı şeyi yapmadı. Diplomatik olay çıkmaması için de konunun üzerine gidilmedi” diyen Altın Şafak milletvekilleri “Yunan dışişleri, Türklerin bu tahrikçi hareketine karşı ne yaptı? Gelecekte de aynı şeyin tekrarlanmaması için ne gibi tedbirler almak niyetinde” diye sordular.

Edinilen bilgilere göre, Türk limanlarını ziyaret eden Yunan savaş gemileri Türk bayrağı çekmiyor. Türk savaş gemileri de Yunan limanlarını ziyaret ettiklerinde Yunan bayrağı çekmiyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait TCG Gediz firkateyni, 2009 yılında, Aden Körfezi'nde  M/V THEOFOROS  adlı Yunan ticaret gemisini, 5 deniz korsanının elinden kurtarmıştı.

Editör: TE Bilişim