7 Nisan'da düzenlenecek olan ve sektörün önde gelen isimlerinin katılacağı “Türk Gemi Sanayiinin Mevcut Durumu, Geleceği ve Alınması Gereken Tedbirler” isimli panelde Türk gemiciliği masaya yatırılacak ve sorunlar ile yapılması gerekenler etraflıca tartışılacak.

Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Deniz Ticaret Odası Ekonomi Danışmanı Prof. Dr. Oral Erdoğan'ın başkanlık edeceği panelde önemli meselelere değinilecek ve çeşitli sorulara cevap aranacak. Üst düzey iştirak beklenen panele katılım özel davetiye ile yapılacak.

Panelde ele alınacak konular arasında, gemi sanayiinin son 30 yıllık sürecinde yaşananlar, global krizin tersanelere etkisi, yan sanayinin son durumu ve alınması gereken tedbirler gibi başlıklar yer alıyor. Siparişlerin son üç yılda azalarak neredeyse bitme noktasına gelmesinin ardındaki sebepler, yapılan hatalar da panel sırasında değerlendirilecek.

Yoğun katılımlı ve kapsamlı olacak panelde tartışılacak ve cevap aranacak diğer başlıklar ise şöyle: Gemi sanayiinin gelişmesi için yapılması gerekenler, küresel krizin tersanelerimize etkisi, tersaneleri bekleyen zorluklar ve bu zorlukları aşmak için neler yapılabileceği, askeri projeler açısından tersanelerin durumu, gemi sanayisinin üniversiteler ile irtibatı, Ar-Ge çalışmalarında gemi sanayiinin yeri ve gemi sanayii ile üniversitelerin iş birliği yaparak proje üretip üretmedikleri ve bu potansiyelin değerlendirilmesi.

Kendi savaş gemileri üretme kapasitesine sahip Türkiye'nin bu gemileri ihraç edip edemeyeceği ve gemi inşaa ve yan sanayiinin Türkiye 2023 Hedefi çerçevesinde nerede durduğu ve hedefimiz ne olmalı, yat ve tekne inşaasında Türkiye'nin dünya sıralamasındaki konumu ve bu segmentte alınması gereken tedbirler gibi konular da masaya yatırılarak, sektörün potansiyeli ve geleceği üzerinde durulacak.

Panel sonrasında özel bir rapor hazırlanacak ve bu rapor sektörün tüm kurum ve kuruluşlarının dikkatine sunulacak.

Alanında uzman değerli konuşmacılar panel süresince sektörle ilgili bu sorulara cevap sunacak ve sektöre ışık tutacak değerledirmeler yapacak. Panele katılacak isimler ise şöyle:

Panel Başkanı Prof. Dr. Oral Erdoğan, Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi, Deniz Ticaret Odası Ekonomi Danışmanı

Başaran Bayrak, Çeksan Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı, Gemi İhracatçılar Birliği Başkanı

Yavuz Kalkavan - Beşiktaş Denizcilik Yönetim Kurulu Üyesi

Prof. Dr. Tamer Yılmaz- Türk Loydu Yönetim Kurulu Başkanı,Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Görevlisi

Özkan Göksal- Ensar Gemi ve Yan Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı, Deniz Ticaret Odası Meclis Üyesi, Gemi Yüksek Mühendisi

Hüseyin Mengi - Mengi Yay Yönetim Kurulu Başkanı, GİSBİR Yönetim Kurulu Üyesi

Sualp Ürkmez - ADİK Tersanesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi

The Green Park Pendik Hotel & Convention Center'de gerçekleşecek panel 10:00-15:00 saatleri arasında olacak.

 

Editör: TE Bilişim