Türkiye’den de savunma sanayii kuruluşlarının yer aldığı fuarın ilk günü HAVELSAN, Katar Savunma Bakanlığı’nın tedarikçisi Barzan Holding’le önemli bir anlaşmaya imza attı.

25 ülkeden 200’ün üzerinde firmanın katılım gösterdiği Milipol Katar, dün Doha Fuar Merkezi’nde düzenlenen törenle açıldı. Türkiye’den Milli Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere ile Sahil Güvenlik Komutanı Tuğamiral Ahmet Kendir açılışa katılırken, fuarda yer alan Türk firmaları ise HAVELSAN, MKEK, ASFAT, ARES Gemi ile Turbosan oldu.

KATAR’LA YENİ ANLAŞMA

Askeri teknolojilerle siber güvenlik ürünlerinin ön plana çıktığı fuarın ilk gününde HAVELSAN, Katar Savunma Bakanlığı’nın tedarikçisi konumundaki Barzan Holding’le yeni bir şirket kuruluşu için sözleşme imzaladı. Törenin ardından sözleşmeyi Hürriyet’e değerlendiren HAVELSAN Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay, Katar’daki savunma projelerini bundan sonra bu şirketle birlikte yapmayı hedeflediklerini söyledi. Barzan Holding’in Katar Savunma Bakanlığı’na bağlı bir şirket olduğunu hatırlatan Atalay, şunları söyledi:

Editör: TE Bilişim