Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Türk Denizciliği ve Gemi Finansmanı Konferansı 18–19 Kasım’da Point Otel Barbaros’ta gerçekleşti. Konferansta küresel ekonomik krizin Türk denizcilik sektörüne etkisi, devletin sektörün durumundaki rolü gibi konular değerlendirildi.

Lloyd’s Shipping Economist, Lloyd’s List ve Deniz Ticaret Odası’nın katkılarıyla uluslararası seviyede düzenlenen Türk Denizciliği ve Gemi Finansmanı Konferansı denizcilik sektörünün önde gelen isimlerini ağırladı. Açılış konuşması Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan tarafından yapılan konferansın ilk panelinde Arkas Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, Geden Line Yönetim Kurulu Üyesi Tuğrul Tokgöz, Gemak Tersanesi CEO’su Birol Üner ve Global Oceanic Carriers CEO’su Michael Tartsinis, Prof. Dr. Oral Erdoğan yönetiminde global ekonomik koşulların sektöre etkileri, finansman olanakları ve Türk denizcilik sektörü için fırsatlar gibi konular hakkında görüşlerini paylaştı.

Düzelme yavaş yavaş olacak

Küresel ekonomik krizin Türk denizcilik sektörüne etkileri ve Türk Denizciliği’nin geleceğinin konuşulduğu ilk panelde ortak görüş 2010 yılından itibaren düzelmenin yavaş yavaş gerçekleşeceği oldu. Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan açılış konuşmasında 2010 yılının 2009 yılına kıyasla daha iyi geçmesini beklediğini hükümetin denizcilik sektörüne destek olmasının önemli olduğunu, pazarın iyileşme için desteğe ihtiyacı olduğunu belirtti. Arkas Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, “Türk denizcilik sektörünü tersanecilik, kuru yük ve konteyner taşımacılığı olarak üçe ayırıp ayrı ayrı değerlendirmeliyiz. Bizim ana operasyonumuz olan konteyner işine baktığımızda 2012 yılında normal haline dönmeye başlayacağını düşünüyorum. Reel sektörün canlanmasının ardından konteyner işinin iyileşmeye başlayacağına inanıyorum” dedi. Gemi inşa sektörü ile ilgili de görüşlerini bildiren Arkas “16 tane gemimi Almanya’da bir tersanede yaptırdım. Son iki gemimi bu yıl aldım. Bu iki geminin finansmanı konusunda Alman bankaları ve devlet tersaneye destek olmak için bize de yardımcı oldu. Finansman konusu çözüldüğü için gemilerimizi bu yıl içinde aldık.” dedi.

2010 yılının kuru yük için daha olumlu geçeceği görüşünün ağırlık kazandığı toplantıda tersanelerin gelen iptallerle çok zor duruma düştüğünü, Çin ve Güney Kore’de yapıldığı gibi tersanelerin desteğe ihtiyacı olduğu söylendi.

Editör: TE Bilişim