Kocaoğlu: "Bizimle Uğraşmayın"

Bornova’yı Bayraklı kıyılarıyla buluşturacak ulaşım aksının son halkasını oluşturan Adnan Kahveci Köprülü Kavşağı’nın temeli törenle atıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, törendeki konuşmasında, Büyükşehir’e yönelik karalama kampanyası hakkında önemli mesajlar verdi: “İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ve başkanına rüşvet, riya bulaşmaz. Adaletsizlik, ahlaksızlık, hırsızlık, soysuzluk şerefsizlik bulaşmaz. Çok uğraştınız, çok kara çaldınız ama bizim yolumuz belli. Yolumuz insanlık, adalet, hizmet, insanı yüceltmek yolu...

Hayata geçirdiği karayolu köprülü kavşakları ve karayolu alt geçitleri ile kentin pek çok kilit noktasında kesintisiz ulaşım sağlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Altınyol’dan Bayraklı ve Bornova ilçelerine ulaşımı kolaylaştıracak “Adnan Kahveci Köprülü Kavşağı”nı da kente kazandırıyor. İlyada ve Odysseia destanlarının yazarı ünlü Homeros’un adını taşıyan Bornova’daki vadiyi, Meles deltasına geçişi sağlayan Bayraklı Altınyol kıyılarıyla buluşturan aksın son aşaması olan kavşağın temeli, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun katıldığı törenle atıldı. 22,5 milyon TL maliyetle yaşama geçirilecek kavşağın 1 yılda tamamlanacağını belirten Başkan Kocaoğlu, Homeros Bulvarı’nın ardından bu projenin de tamamlanmasıyla birlikte İzmir’in, tarihinde ilk kez 35 metre genişliğinde, her türlü donanına sahip 2 bulvara sahip olacağını söyledi. Başkan Kocaoğlu, inşaat çalışmaları ve kamulaştırmalar tamamlandığın proje maliyetinin 100 milyon TL’ye ulaşacağını kaydetti.

Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşıma yaptığı yatırımlardan örnekler veren Başkan Aziz Kocaoğlu, 11 yılda otobüslerin yenilendiğini, 11 kilometre olan raylı sistemin 100 kilometreye çıkarıldığını, Mayıs ayı içerisinde İZBAN’ın Torbalı hattıyla birlikte 30 kilometre daha ilave olacağını ve yeni alınan 85 çekerin gelmesiyle birlikte metro sefer sıklığını 1,5 dakikaya indireceklerini ifade etti.

Türk denizciliğinde devrim yaratan örnek proje

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı son teknoloji 15 gemi ile denizcilik sektöründe çığır açtığını belirten Başkan Aziz Kocaoğlu, “Büyükşehir Belediyesi’nin körfezde çalıştırmak için aldığı gemiler hem İzmir’de hem Türkiye’de hem de dünya deniz taşımacılığında bir devrimdir, örnektir. Gemileri aldığımız firmanın kapısında hem yurtdışından alıcılar hem de Türkiye’den belediyeler var. Çok uğraştık, araştırdık bir karar verdik ve Türkiye denizciliğinde çığır açtık. Umarım bu örnek proje denizcilik sektörüne ve Türkiye ihracatına katkıda bulunur. 3 arabalı vapurun ‘Hasan Tahsin’ ismini verdiğimiz ilkini Tuzla Tersanesi’nde denize indirdik. 6 ay arayla 2016 sonuna kadar hizmete gelecek gemilerle denizde araç taşımacılığında 2 katı kapasiteye çıkacağız” diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim