“Türk Deniz Taşımacılığının Teknolojik Dönüşüm/Gelişim Modeli” çalıştayı gerçekleşti

Türk Armatörler Birliği tarafından düzenlenen “Türk Deniz Taşımacılığının Teknolojik Dönüşüm/Gelişim Modeli” başlıklı çalıştayı bugün Sheraton Grand Ataşehir'de gerçekleşti. Saat 9.00'da başlayan çalıştay 17.00'da sona erdi. Çalıştayda gelecekte denizcilik teknolojisinde hangi teknolojilerin ön plana çıkacağı konularının yanı sıra dijital dönüşüme dikkat çekildi.

Türk Armatörler Birliği tarafından düzenlenen “Türk Deniz Taşımacılığının Teknolojik Dönüşüm/Gelişim Modeli” başlıklı çalıştayı bugün Sheraton Grand Ataşehir'de gerçekleşti. Saat 9.00'da başlayan çalıştay 17.00'da sona erdi. Açılış konuşmalarını Türk Armatör Birliği (TAB) ARGE ve İnovasyon Komite Direktörü Prof. Selma Ergin, TAB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bedri İnce ve Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Oral Erdoğan yaptığı çalıştaya İMEAK DTO Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır, DTO Yönetim Kurulu Üyesi Şadan Kaptanoğlu, Cihan Ergenç, Cengiz Kaptanoğlu, Türk Loydu Yönetim Kurulu Başkanı Cem Melikoglu ve birçok armatörün yanı sıra sektör paydaşları katılım sağladı. Çalıştay; Türk Armatörler Birliği'nin ARGE ve İnovasyon Komitesince ve Komite Direktörü Prof. Dr. Selma Ergin koordinesinde gerçekleşti. Program akışı ise CNN Türk Haber Programı Sunucusu Burak Törün tarafından yapıldı.

Prof. Dr. Selma Ergin konuşmasına organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederek başladı. Ardından çalıştayın amacının Türk deniz taşımacılığının teknolojik gelişim dönüşüm modelini ortaya koyacak olan stratejik süreci başarmak ve bu yönde çalışmalar yapmak olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Selma Ergin’in ardından TAB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bedri İnce bir konuşma gerçekleştirdi. 

Son açılış konuşmasını ise Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Oral Erdoğan gerçekleştirdi. Oral Erdoğan, “İnsan gücünü yetiştirirken çok yönlü olmasına imkan yaratmalıyız” diyerek denizcilik sektöründe de böyle bir yaklaşımın sergilenmesi gerektiğine ve dolayısıyla teknolojik gelişmenin etkisinin önemine dikkat çekti.

Çalıştayda, Altuğ Karayel (Augmency CEO) “Dönüşen/Gelişen Vizyoner Teknoloji Örneklemeleri”, Murat Kurtlar(BOSCH Endüstri 4.0 Satış Direktörü) “Endüstri 4.0’ın Teknolojik Alandaki Uygulamaları ve Yenilikleri”, Erdal Güner (Accenture Dijital Türkiye Lideri) “Türkiye’deki Şirketler İçin Dijital Dönüşüm Modeli Önerisi: Dijital Gelecek İçin Formül” sunumları, Cem Melikoğlu (Türk Loydu Yönetim Kurulu Başkanı) “IMO ve AB’nin deniz taşımacılığının teknolojik gelişmedeki yeri, Engin Yazıcıoğlu (LIoyd’s Register Türkiye Ülke Müdürü) ise “Deniz Taşımacılığında Öne Çıkan Teknolojiler” konulu sunumlarını gerçekleştirdi.

“IMO ve AB’nin deniz taşımacılığının teknolojik gelişmedeki yeri” üzerine sunumunu gerçekleştiren Türk Loydu Yönetim Kurulu Başkanı Cem Melikoğlu, denizcilik sektörünün stratejik etkilerini oluşturulan kuruluşlar üzerinde durdu. En önemli kurum olarak da Birleşmiş Milletler’in olduğuna dikkat çekti. BM’nin 9. 13. ve 14. maddesinin denizcilik sektörü üzerinde etkili olduğunu ifade eden Melikoğlu, bir diğer etki olarak IMO’nun 2030 yılına kadar teknolojinin geliştirilmesi ve iklim değişiklikleri üzerinde durduğunun bilgisini paylaştı. Avrupa Birliği’nin de denizcilik sektöründe çok etkili olduğunu vurguladı.

Gelecekte denizcilik teknolojisinde hangi teknolojiler ön plana çıkacak?

“Deniz Taşımacılığında Öne Çıkan Teknolojiler” konulu sunumunda 2030 perspektifinde global deniz teknolojilerine dikkat çeken Engin Yazıcıoğlu, “2013 yılında LIoyd’s Register ortak bir çalışmaya imza attı.  Çalışmanın adı ‘Global denizcilik trendleri 2030’du. Bu çalışma senaryo tabanlıydı. Ve sonucunda üç farklı senaryo değerlendirildi. Bunlar; yeni bir statükonun kurulması, küresel ortaklıklar ve rekabet eden uluslar üzerine senaryolardı. Bu raporun yayınlanmasının üzerinden çok zaman geçmemiş olmasına rağmen raporda öngörülen bazı gelişmelerin ortaya çıktığı öngörülüyor. Diğer yandan global denizcilik trendleri teknoloji trendlerini de geliştirildi. Burada da amaç denizcilik teknolojisinde önümüzdeki yıllarda hangi teknolojilerin ön plana çıkacağına yönelik bir çalışma yapmaktı. Bize göre önümüzdeki yıllarda önemli olacağına inandığımız 18 farklı teknoloji, üç farklı alanda değerlendirildi. Bunlar ticaret denizciliği, askeri gemi sektörü gibi sektörlerdir” dedi.

Murat Kurtlar: “Dijital dönüşüm hayatın her alanında…”

“Endüstri 4.0’ın Teknolojik Alandaki Uygulamaları ve Yenilikleri” üzerine sunumunu gerçekleştiren BOSCH Endüstri 4.0 Satış Direktörü Murat Kurtlar da, “BOSCH 4 yüz bin 500 kişinin çalıştığı bir firma. Cirosu da 2016 sonu itibariyle 73.1 milyarlık. Ve her sene mevcut cirosunun yüzde 10’unu AR-GE’ye ayırıyor” bilgisini paylaştı. Diğer yandan dijital dönüşümün kolay bir süreç olmadığına dikkat çeken Murat Kurtlar, nesnelerin interneti konusundan bahsederek, “Dijital dönüşüm hayatın her alanında yer alıyor. Bunlar akıllı şehirler, akıllı binalar, akıllı tarım olarak karşımıza çıkıyor” dedi.

Altuğ Karayel: “Sizin işinizi sizin kadar iyi bilemiyoruz! Lütfen belli pilot çalışmalar yapınız!”

“Dönüşen/Gelişen Vizyoner Teknoloji Örneklemeleri” üzerine sunumunu gerçekleştiren Augmency CEO’su Altuğ Karayel, “Teknolojiyi üreten biz, Amerika veya Almanya dışı ülkelerde siz sanayicilerin, bu teknolojilerin en azından pilotlarını denemekle, pilot projelerini yapmakla alakalı ikna etmekte bir miktar zorlanıyoruz. Biz teknolojiyi geliştirirken kendi doğrularımızla da belli bir yerlere kadar bu teknolojiyi getirebiliyoruz. Ancak sizin işinizi sizin kadar iyi bilemiyoruz. Nerelerde bu teknolojileri kullanabileceğimizi sizin kadar öngöremiyoruz. Onun için bütçeleri çok yüksek olmasa da bu tarz projelerin size neler kattığını görmek amacıyla lütfen alınız, belli pilot çalışmalar yapınız ve kendi kendinize deneyimleyiniz!” diyerek önemli bir noktaya dikkat çekti.

Teknoloji örneklemeleri konusuna yönelik olarak da Karayel, “Bir römorkörü veya gemiyi teslim almış olan personel, ‘Hangi tarihte hangi saatte kontrol edip etmediğini, bizim görsel talimatlarımızı takip etti mi ve bu düğmeye basması gerektiği, iş akışını gerçekten yapıp tamamen buraya bastım diye bize bir geribildirimde bulundu mu?’ bunlara dikkat ediyoruz. Eğer gerçekten bulunduysa bir problem var deyip o zaman oraya intikal edebiliriz. Müşteri memnuniyeti ve kalitesine yönelik böyle uygulamalarımız da olabiliyor. Bu talimatnameyi akıllı başlıklarla dijitalleştirebilirseniz eğer doğrudan adamın sizi aramadan önce hakikaten görsel bir talimatı makinenin önünde yapıp yapmadığını da kontrol edebilirsiniz. Biz bunu sistemsel olarak takip edebiliriz” dedi.

Panelin ilk oturumunda “Türk Deniz Taşımacılığı Açısından Gelişen Teknolojilerin Değerlendirilmesi” (TAB Norm Kurulu) başlığı altında oturum yöneticisi olan TAB Bilimsel Komiteler Danışma Kurulu Üyesi Harun Şişmanyazıcı ve Er Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Ergenç, Dokuz Eylül Denizcilik Fakültesi Öğr. Ü. Prof. Dr. Kpt. Selçuk Nas, Arkas Deniz Ticaret Filosu Genel Müdürü Kaptan A. İbrahim Kontaytekin, TMMOB GEMİMO 2. Başkanı Müh. Yaşar Canca, Klas NK İş Geliştirme Müdürü Serdar F. Atükeren konuşmalarını yaptı.

Panelin ikinci oturumunda ise “Türk Deniz Taşımacılığının Teknolojik Dönüşüm/Gelişim Modeli” başlığında oturum yöneticisi olan İTÜ Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimkeri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selma Ergin, Bahçeşehir Üniversitesi Doğa Bilimleri ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nafiz Arıca, İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkan Danışmanı Prof. Dr. Mustafa İnsel, Piri Reis Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gemi İnşaatı ve Gemi Makinaları Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurhan Kahyaoğlu, T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Başkanlığı Sanayi Gn. Md. Ulaşım Araçları Daire Bşk. İsmail Aktaş, IBM Türkiye/Küresel Teknoloji Hizmetleri Ülke Lideri Burçak Soydan konuşmalarını gerçekleştirdi.

Çalıştay oturumların ardından sona erdi.

7 Deniz

Editör: TE Bilişim