Bahçeşehir Üniversitesi Türk Boğazları Uygulama ve Araştırma Merkezi

Bahçeşehir Üniversitesi bünyesinde  Türk Boğazları Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruldu. Kurucu başkan Emekli Başkılavuz Kaptan Saim Oğuzülgen merkezin kuruluşunu ve amaçlarını içeren bir sunumu DTO meclis salonunda gerçekleştirdi. 

Yönetmeliğinin YÖK tarafından onaylandığını ve kuruluşlarının Bahçeşehir Üniversitesi bünyesindegerçekleştiğini anlatan Kaptan Oğuzülgen Neden Bahçeşehir üniversitesi derseniz 2006 yılında Yüksek Denizcilik Okulunun devamı İTÜ Denizcilik fakültesine yazılar yazıldığını ama sonuç alınamadığını belirtti. Ayrıca bizim okullarda boğazlarla ilgili hiç bir eğitim de yok şeklinde konuştu.Bu sayede Türk boğazlarından geçen gemilerle ilgili olan tüm kamu ve özel sektörü ilgili birimleri bilgilendirme ve bu konuda farkındalık yaratmak amacıyla bir merkez kurduklarını anlatan Saim Kaptan amacımız bu, bu doğrultuda yapacağımız ilk çalışma ise Mayıs ayında bir farkındalık sempozyumu düzenlemektir dedi.

Merkezin Kuruluşu

Bahçeşehir Üniversitesi  Türk Boğazları Uygulama ve Araştırma Merkezi ( BAU TURBAM)  Üniversite tarafından hazırlanmış olan kuruluş statüsünün  YÖK tarafından kabul edilip 12 Hazıran 2013 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanması ile  Bahçeşehir Üniversitesinde kurulmuş ve Beşiktaş yerleşkesinde çalışmalarına başlamıştır.

 

Editör: TE Bilişim