Türk Bayraklı gemi nota verdirtti

İspanya Büyükelçiliği, Denizcilik Müsteşarlığı'na bir nota göndererek Türk Bayraklı bir geminin Cabo de Gata bölgesinden geçerken Seperasyon sistemini ihlal ettiğini bildirdi. 

Elçilik, notasında Türk Bayraklı gemilere durumun bildirilerek bölgeden geçilirken Türk Bayraklı gemilerin COLREG 10. Kurala (Trafik ayırım şeritleri içerisinde seyir)  uyumlu hareket etmeleri istendi. 

Deniz Ticaret Odası, üyelerine duyuru yaparak durumla ilgili bilgi verdi. Duyuru şöyle: 

"İlgi yazı ile, Ankara’daki İspanya Büyükelçiliği’nden alınan Nota’dan bahisle; Türk Bayraklı bir geminin “Cabo de Gata” (Cape of Gata) kıyı trafik bölgesinden geçişi esnasında “Uluslararası Denizde Çatışmayı Önleme Tüzüğü”nün (COLREG) 10. maddesini ihlal ettiği belirtilerek, denizlerdeki seyir emniyetinin arttırılması ve meydana gelebilecek kazaların önüne geçilmesi amacıyla bahse konu Tüzüğün 10.maddesinde yer alan hususların bölgede seyretmekte olan Türk Bayraklı gemilerce uygulanmasının faydalı olacağı cihetle, gemi sahiplerinin/işleticilerinin de konu hakkında gereken hassasiyeti göstermeleri ve benzeri olayların tekrar yaşanmaması için gerekli uyarıların yapılması istenmektedir."

Editör: TE Bilişim