Türk Bandralı Gemi İtalya'da Durduruldu

İtalya’da Türk bandralı bir yük gemisi, bir balıkçı teknesini batırdığı gerekçesiyle Sahil Güvenlik ekiplerinde durduruldu.

Toskana Bölgesi’nde bulunan Elba Adası yakınlarında Castiglione della Pescaia adındaki 17 metrelik balıkçı teknesi, yerel saatle 05.15’de (TSİ 06.15) bir yük gemisinin çarpması sonucu batmaya başladı. Telsizle Sahil Güvenlik ekiplerine ulaşan teknedeki üç kişi, kurtarma botuna geçip, ekiplerin gelmesini bekledi. Olay yerine gelen Sahil Güvenlik ekipleri kurtarma botunda bekleyen üç balıkçıyı alıp hastaneye götürdü. Sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilen balıkçıların ifadesi ve tekneden kopan parçaların incelenmesi doğrultusunda olay yerine yakın mesafede seyir halinde bulunan Türk bandralı ARKAS’a ait Daniel A isimli konteyner gemisinin durdurulduğu açıklandı. İzmir’den yola çıkan geminin Salerno’dan Cenova’ya seyir halinde iken durdurulduğu belirtilirken, varış yeri Gemlik olan geminin kara kutusunun incelemeye alındığı ifade edildi.

ARKAS'TAN AÇIKLAMA

Habere konu olan Türk bandralı gemi ile ilgili şirketi ARKAS'tan açıklama geldi.

BASIN AÇIKLAMASI

08.04.2014 günü sabah saatlerinde İtalya’nın Elbe adası açıklarında bir balıkçı teknesinin battığı kazada, Arkas Denizcilik ve Nakliyat A.Ş’nin maliki olduğu Daniel A gemisinin de adı geçtiği öğrenilmiştir. Kazada herhangi bir can kaybı yaşanmadığı, kazazedelerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilmiştir. Halihazırda olay, İtalyan makamları, gemi mürettebatı ve gemi malikinin sigortası ve temsilcilerinin koordineli çalışması ile araştırılmaya devam etmektedir. Daniel A gemisi gerekli incelemelerin tamamlanması sonrası kısa süre içerisinde tekrar yoluna devam edecektir. Olayda herhangi bir can kaybı olmaması en sevindirici husustur. İlgili araştırmalar sonucunda çıkacak tespitlerin kamuoyu ile paylaşılmasına devam edilecektir.

Editör: TE Bilişim