Turizme katkı için batırıldı 

Uzun yıllar kullanıldıktan sonra filodan çıkartılan sahil güvenlik gemisi, dalış turizmine katkı sağlanması amacıyla, Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Side beldesi açıklarında batırıldı.


Sahil Güvenlik Komutanlığına ait 30 metre uzunluğunda, 8 metre yüksekliğinde münfesih sahil güvenlik gemisinin Side Limanı açıklarında batırılması dolayısıyla tören düzenlendi. Gemi, su altı turizmini desteklemek amacıyla Side Belediyesi tarafından liman açıklarında yapay resif oluşturma projesi çerçevesinde batırıldı.

Batırmayı, Manavgat Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu, Side Belediye Başkanı Osman Delikkulak, Belediye Meclisi üyeleri, MATSO Başkanı Dr. Şükrü Vural, turizmciler, Sahil Güvenlik Komutanlığı yetkilileri izledi.

Türkiye'de turizm amaçlı üçüncü askeri geminin batırıldığı ifade edildi. Çok sayıda vatandaş da alkışlarla batırma işlemine eşlik etti. İki saat süren çalışmalar neticesinde gemi sular altına gömüldü. Gemi batırıldıktan sonra bir grup balık adam da batığa dalış yaptı.

Side Belediye Başkanı Osman Delikkulak, su altı turizminin Side'de turizmi çeşitlendireceğini belirtti. Osman Delikkulak şunları söyledi:

''Side ve Manavgat bölgesi arkeolojik ve doğal zenginlik açısından çok geniş olanaklara sahip bir yer. Ama su altı zenginliği açısından Ege gibi zenginliğimiz yok. Bu yüzden biz de bölgemize gelen turistlerimizin daha hoş ve eğlenceli tatil geçirilebilmeleri ve daha fazla döviz bırakmaları için sebepler yaratmak amacıyla Sahil Güvenlikten aldığımız gemiyi batırdık. Bu, projemizin ilk ayığıdır. Önümüzdeki yıllarda da tekrar gemi batırmayı düşünüyoruz.''

Editör: TE Bilişim