Turizmdeki KDV indirimi devreye giriyor

Turizm sektöründe katma değer vergisi indirimi, 1 Ocak 2008'de yürürlüğe giriyor.
30 Mayıs 2007 tarihinde yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile otel, motel, pansiyon, tatil köyü lokanta, pastane gibi turizm işletmelerinde, 1 Ocak 2008 tarihi itibariyle yüzde 18 yerine yüzde 8 KDV uygulanacak.
Söz konusu düzenleme uyarınca KDV indiriminden yararlanacak bazı hizmetler şöyle:
-Gazino, açık hava gazinosu, bar, dans salonu, diskotek, pavyon, taverna, birahane, kokteyl salonu ve benzeri yerler hariç olmak üzere kahvehane, kır kahvesi, çay bahçesi, çay ocağı, kıraathane, kafeterya, pastane, ayakta yemek yenilen yerler, yemeği pakette satan veya diğer şekillerde yemek hizmeti sunan yerler, lokanta, içkili lokanta, kebapçı ve benzeri yerlerde verilen hizmetler (bu yerlerde verilen hizmetlerin alkollü içeceklere isabet eden kısmı hariç.)
-Otel, motel, pansiyon, tatil köyü ve benzeri konaklama tesislerinde sunulan geceleme hizmetleri.
Bu arada konaklama tesislerinde geceleme hizmetinden yararlanmayanlara verilen hizmetler ile geceleme hizmetiyle beraber verilen, ancak ayrıca belgelendirilen ya da geceleme hizmetine ait belgede ayrıca fiyatlandırılan hizmetler bu kapsamda yer almayacak.
Ancak geceleme hizmeti ile birlikte verilmesi ve geceleme bedeline dahil edilmesi mutat olan diğer hizmetler bu kapsamda bulunacak. Ancak bu şekilde belirlenen geceleme bedeli içinde sunulan alkollü içeceklere ilişkin yüklenilen KDV tutarları, indirim konusu yapılamayacak. (AA)

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim