Darıca'da İki Kuru Yük Gemisi Çarpıştı: 1 Kişi Kayıp

Kocaeli'nin Gebze ilçesine bağlı Darıca beldesi Yelkenkaya mevkii açıklarında iki kuru yük gemisi çarpıştı. Kazada gemilerden biri batarken bir kişinin de kayıp olduğu öğrenildi.

Darıca beldesi Yelkenkaya açıklarında saat 22:00 sıralarında meydana gelen olayda, 3 bin 500 ton demir yüklü Turgut Kocabaş isimli gemi ile 15 bin ton demir yüklü Zinnet Mete isimli gemiler çarpıştı. Kazada batan Turgut Kocabaş isimli geminin 16 mürettebatı gemiyi terk ederek botla sahile ulaşmaya çalışırken bindikleri botta battı. Çevredeki başka gemiler tarafından kurtarılan 15 mürettebat Gebze Devlet Hastanesine kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan gemi personelinden 2'sinin yaralı olduğu öğrenilirken batan gemide çarkçı başı olarak görev yapan bir kişinin kayıp olduğu bildirildi. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı ekipler kayıp kişinin bulunması için çalışma başlattı,

Kaynak:Cihan

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünden yapılan açıklama ise şöyle:

"04.09.2007 günü saat 21:58'de Burgaz-Dil İskelesi seferini yapmakta olan 2735 ton pik demir yüklü TURGUT KOCABAŞ isimli gemi ile 11500 ton kangal demir yüklü ZİNNET METE isimli gemi İzmit Yelkenkaya önlerinde çatışmışlardır.

Kuruluşumuza ait KIYI EMNİYETİ 4 hızlı tahlisiye botu ile KURTARMA 4 römorkörü derhal olay mahalline sevk edilmiştir.

Çatışma neticesi TURGUT KOCABAŞ isimli gemi 45o 144 N 021o 540 E mevkiinde, 60 metre derinlikte batmış, gemide bulunan 16 personelden 15 kişi kurtarılmış, kayıp olan bir personelin arama çalışmalarına devam edilmektedir.

ZİNNET METE gemisi ise baş tarafından yara almış olup, demirli vaziyettedir. Geminin batma tehlikesi bulunmamakta olup, Kazazede gemi Kuruluşumuz deniz vasıtalarınca gözlemlenmektedir."

Editör: TE Bilişim