TURGUT KIRAN DYO’DA 3. KARİYER GÜNLERİ TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Turgut Kıran Denizcilik Yüksekokulu bünyesinde düzenlenen “III. Kariyer Günleri” nin 3. gününde programın konukları BEYKİM PETROLCÜLÜK, AKMAR DENİZCİLİK,  FINNER SHIP MANAGEMENT ve ATLANTİK DENİZCİLİK oldu.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Turgut Kıran Denizcilik Yüksekokulu’nda üçüncüsü düzenlenen Kariyer Günleri’nin 6 Aralık 2013 Cuma günü gerçekleşen 3 oturumun ilk oturum konuğu Beykim Petrolcülük oldu. Saat 11.30 da başlayan oturuma Beykim Petrolcülük adına İnsan Kaynakları Müdürü Serdar GÜR katıldı. Konuşmasına Turgut Kıran Denizcilik Yüksekokulu’nda olmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek ve davet edildiği için okul yöneticilerine teşekkür ederek başlayan Sn. Serdar GÜR kısaca kendisini tanıttı. Şirketlerinde 4 adet kimyasal tankerin olduğunu söyleyen GÜR, kimyasal gemilerde çalışmanın zorluklarından ve iyi yönlerinden bahsetti. Gemiyi tanıyan, kimyasal tanker sorumluluğunu ve iş yükünü bilen zabitlerle çalışmanın her zaman daha faydalı olacağını belirten GÜR, personelini muhafaza ettiklerini, şirketlerine stajyer olarak başlayan bir kişiyi zabitliğinde de gemilerinde öncelikli olarak çalıştırdıklarını belirtti. Son olarak kendi firmalarında staj yapan okulumuz öğrencilerden son derece memnun olduğunu ve gelecekte ki zabitlik hayatında da bu kişileri kendi firmalarında görmek istediğini belirtti. Oturum soru cevap bölümüyle devam etti. Soru cevap bölümünün ardından oturum toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

Günün ikinci oturumunda konuk AKMAR Denizcilik oldu. Saat 14.00 te başlayan oturuma AKMAR Denizcilik adına İnsan Kaynakları Müdürü Özge ATAMAN, Operasyon Müdürü Tarık GÜRSOY ve Teknik Müdür Cavit BİLGİN katıldılar. Dökmeci bir firma olduklarının altını çizerek konferansa başlayan yetkililer, şirketin kronolojisi hakkında kısa bilgi verdiler. Bünyesinde 7 adet gemi bulundurduklarını ve bu gemilerin 6’sının Malta, 1 tanesinin de Türk bayraklı olduğunu söylediler. Sunum kısmını kısa tutmayı seçen yetkililer, soru cevap kısmına hızlıca bir giriş yaparak, bu şekilde kariyer günlerinin daha verimli geçeceğini vurguladılar. Soru cevap bölümünde öğrencilerden gelen sorulara samimi bir şekilde yanıt verirken, öğrencilere denizcilik camiası adına da birkaç tavsiyede bulundular. Samimi şekilde devam eden soru cevap bölümünün ardından, fotoğraf çekimiyle oturum sonlandı.

 Günün son oturumu saat 15.30’da FINNER Ship Management ve ATLANTİK Denizcilik şirketlerinin katılımıyla gerçekleşti. Konferansa FINNER Ship Management adına DPA/CSO Kpt. Ahmet İhsan AVCI, ATLANTİK Denizcilik adına Tanker Departmanı İnsan Kaynakları Müdürü Baş Müh. Turgut ARICI katıldı. Hizmet alanları farklı olan bu iki şirketin aynı anda sunum yapması ve farklı alanlarda ki soruların bir arada yanıt bulması şüphesiz ki öğrenciler için büyük bir fırsat teşkil etti. Yetkililer şirketlerine ilişkin filo ağı, personel temini sırasında yapılan eğitimler, stajyer politikası, gemilerdeki sosyal yaşam ve insan odaklı yapılan uygulamalar ve vizyonları hakkında öğrencilere detaylı bilgiler sundular. Bu bölümün ardından hızlıca soru cevap bölümüne geçen yetkililer öğrencilerden gelen sorulara samimiyetle cevap verdiler. Hiçbir zaman okul odaklı alım yapmadıklarını, personelin gemideki durum değerlendirmesi sonucunda ve referans bilgileri sayesinde alım yaptıklarını ifade ettiler. Gayet sıcak bir ortamda geçen oturum toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Editör: TE Bilişim