Turgut Kıran Denizcilik Yüksekokulu Gemimo Ve İnce Denizcilik’i Ağırladı

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Turgut Kıran Denizcilik Yüksekokulu’nda geleneksel olarak düzenlenen 4. Kariyer günleri çerçevesinde denizcilik şirketleri ağırlanmaya devam ediliyor. Kariyer Günleri gerek sektörü tanıma, gerekse staj bulma açısından genç zabit adayları için büyük fırsat teşkil ediyor.

31 Ekim 2014 Cuma günü başlayan 4. Kariyer Günleri’nin ikinci oturumu 17 Kasım 2014 Pazartesi günü yapılan oturumla devam etti. Oturuma İnce Denizciliği temsilen Teknik Müdür Sayın Ahmet Yaşar CANCA ve Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası’nı temsilen oda başkanı Sayın Feramuz AŞKIN katıldılar.

İlk olarak Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası Başkanı Sayın Feramuz AŞKIN söz alarak sektör ve oda hakkında genç denizcilere detaylı bilgi verdi. Denizciliğe yaptığı katkılar ve başarı hikayesini anlatan Sayın AŞKIN kriz yönetimi hakkında da açıklamalar yaptı. Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası’nın denizciler için ne kadar önemli olduğuna değinen Sayın AŞKIN söz konusu odanın yönetim kurulundan ve kuruluşu sırasındaki zorluklardan bahsetti.

Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası Başkanı Sayın Feramuz AŞKIN’ın konuşmasının ardından söz alan İnce Denizcilik Teknik Müdürü Sayın Ahmet Yaşar CANCA şirket hakkında genel bilgi vererek sözlerine başladı. İnce Denizcilik hakkında yapılan sunu öğrenciler tarafından ilgiyle takip edildi. Ardından meslek odaları ve sivil toplum örgütlerinin çalışanlar için önemini vurgulayan Sayın CANCA her denizcinin GEMİMO’ ya üye olması gerektiğini sözlerine ekledi. Genel olarak genç denizcilere tavsiye ve öğütlerle geçen oturumda stajyerlerden beklentilerini de anlatan Sayın CANCA, İnce Denizciliğin, korsan bölgesinden geçişte aldığı önlemlerden bahsederek sözlerini sonlandırdı.

Öğrencilerin sorularını içtenlikle yanıtlayan konuklar öğrencilere ilgilerinden dolayı teşekkür ettiler. Oturum sonunda Turgut Kıran Denizcilik Yüksekokulu öğrencilerinin teşekkür plaketlerini kabul eden Sayın Feramuz AŞKIN ve Sayın Ahmet Yaşar CANCA ziyaretlerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdiler.

Samimi ortamda geçen oturum toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Editör: TE Bilişim