Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Turgut Kıran Denizcilik Yüksekokulu’nun düzenlediği “III. Kariyer Günleri” kapsamında, programın ilk konuğu İNCE Denizcilik oldu. Şirket adına konferansa Teknik müdür-DPA Ahmet Yaşar CANCA ve Enspektör Mustafa ŞERİFOĞLU katıldı.

Konferansa İnce Denizcilik' i tanıtarak başlayan şirket yetkilileri, iş ahlakı ve sahip oldukları gemiler hakkında öğrencilere bilgiler verdiler. Şirketin 14 tane kuru yük gemisine sahip olduğunu belirten yetkililer bunların tamamına yakınının Türk bayraklı olduğunu ve bu gemilerin tüm dünyada Türk bayrağını gururla dalgalandırdığının altını çizdiler; ayrıca İnce Denizcilik’in Türk denizciliğine ve ülke ekonomisine sağladığı katkılardan söz ettiler.

Şirketin stajyer politikasından kısaca bahseden CANCA, stajyerlere önem verdiklerini belirterek gemilerdeki zabitlerin kontrat sürelerine de açıklık getirdi ve stajyer ile zabit alımındaki şirket politikasına dikkat çekti.  Zabitlerin nitelikleri üzerinde duran Sn. CANCA, zabitlerin gelişmesi için durumun şüphesiz olarak eğitime bağlı olduğuna, şirketlerindeki kara personelinin de eğitimlerine devam etmeleri için desteklerini esirgemediklerini kaydetti. Ayrıca “Başkalarına kul olup çalışacağımıza kendimizin efendisi iken çalışmalıyız.” düşüncesiyle hareket ettiklerini söyleyen CANCA, ekonomik anlamda millî kalkınmanın yerli sermayeyle iş kurup yerli personelle çalışarak mümkün olduğunu belirtti.

Konuşmaların sonunda soru cevap bölümüne geçildi. Öğrencilerin sorularını içtenlikle yanıtlayan şirket yetkilileri öğrencilere ilgilerinden dolayı teşekkür etti.

Turgut Kıran Denizcilik Yüksekokulu’nun düzenlediği 3. Kariyer Günlerinin ilk konuğu olan İnce Denizcilik temsilcileriyle toplu fotoğraf çekildikten sonra oturum sona erdi.

Editör: TE Bilişim