Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Turgut Kıran Denizcilik Fakültesi  8.Kariyer günleri 3 Aralık 2018 Pazartesi günü Çebi Denizcilik Personel Müdürü Sn. Murat Akgöz, Borealis Denizcilik A.Ş.Personel Müdürü Sn. Mehmet Emre Yalçın ve Boden Denizcilik A.Ş. Personel Müdürü Sn. Murat Şahin katılımları ile tüm hızıyla devam ediyor.

Sabah oturumu Çebi Denizcilikten Sn. Murat Akgöz’ün katılımı ile başladı.Kaptan Grup ve Çebi Denizcilik hakkında slayt ve video tanıtımı yapan Sn.Akgöz, şirketlerinin %3 lük kısmının denizcilik bölümünü kapsadığı, herhangi bi sıkıntıda geri kalan %97 lik kısmın denizcilik kısmını destekleyeceğini dile getirdi.2016 yılındaki krizde batan şirketlerin çoğunun sadece denizcilikle uğraştığını, Kaptan Grup’un ise çeşitli sektörlerde yatırımları olması sebebiyle kriz sürecini diğer şirketlere nazaran rahat bi şekilde atlattığını da ekledi.

Filolarında 6 gemi olduğunu da vurgulayan Sn. Akgöz dünya çapında çalıştıklarını ve bu gemilerin 4’ünün yabancı 2’sinin ise Türk bayraklı olduğunu ifade etti. İlerleyen yıllarda Türk bayraklı gemileri de yabancı bayrağa çevirebileceklerini dile getirdi. Gemilerindeki stajyerlerden beklentilerini ayrı bir parantez açan Sn. Akgöz stajyerlerin ilerleyen dönemlerde zabit olabilmeleri için çabalamaları gerektiğini ve kendilerini geliştirmeleri yönünde telkinlerde bulundu.Staj bulmanın zorluğundan da bahseden Sn. Akgöz kendisinin de bu dönemlerden geçtiğini ve Fakültemiz öğrencilerini anladığını söyledi.

Öğlen oturumu merkezi Londra olan Borealis Maritime UK’e bağlı Borealis Denizcilik A.Ş.Personel Müdürü Sn. Mehmet Emre Yalçın ve Boden Denizcilik A.Ş. Personel Müdürü Sn. Murat Şahin’in katılımı ile devam etti.Fakültemize ilk defa gelmenin heyecanını yaşadıklarını ve göstermiş olduğumuz denizcilik örf ve adetlerinden memnun kaldıklarını ve bunun önemine vurgu yaptı. 

Oturuma şirketlerinin kuruluş sürecinden başlayan Sn. Yalçın, 2016 yılında sıfırdan kısa sürede 10 gemiye ulaştıklarını ve ileride Borealis Maritime UK’den daha çok geminin işletmesini almayı planladıklarını söyledi.Şirketin yeni kurulması ve TMSA kapsamındaki denetler için gereksinimlerine istisna olarak 2 yıllık süreçte tamamlanması gereken ExxonMobile,Shell ve Repsol denetimlerinden kuruluşundan 3 ay sonra geçtiklerini ve bunun büyük bir başarı olduğunun altını çizdi.

Stajyerler beklentilerini ve eksiklerini bahseden Sn. Şahin, stajyerlerden kendi eğitimine odaklanmalarını, etik,saygılı ve risk yönetimini iyi planlamasını beklerken aynı zaman da çekingen olmamalarını ve ses tonunun bile önemli olduğunu ifade etti.Daha önce Fakültemizden stajyerlerle aynı gemide çalıştığını ve çok memnun kaldığını ve Fakültemize gelmelerine vesile olduklarını dile getirdi.

Oturum sonunda öğrencilerin merak ettiği konularla ilgili soruları alan şirket temsilcileri tüm içtenlik ve açıklıklarıyla sorulara yanıt verdi.Oturum teşekkür plaketi takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Editör: TE Bilişim