Tur Teknelerinin Kirlilik Yarattıkları İddiası

ANTALYA'NIN Kumluca ilçesine bağlı Olimpos ve Kemer ilçesindeki Çıralı sahillerine yakın demir atan bazı tur teknelerinin, deniz kirliliğine yol açtığı, yerli ve yabancı turistler için de tehlike yarattıkları iddia edildi.

Kumluca'ya bağlı Yazır (Olimpos) Köyü Muhtarı Halil Karataş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kıyıya yakın demir atan bazı tur teknelerinin sintine ve diğer atıklarını denize atarak kirliliğe yol açtıklarını öne sürdü.

Bu teknelerin kıyıya yakın demir atmaları nedeniyle de suya giren yerli ve yabancı turistler için tehlike oluşturduğunu ifade eden Karataş, şunları kaydetti:

''Kıyıya demir atan tekneler Olimpos'ta tatil yapan tatilcilerin tepkisine neden oluyor. Bu nedenle yerli ve yabancı turistler şikayet ediyor. Olimpos'taki işletmelerle birlikte turistlerin bu şikayetini ortadan kaldırmak için geçmiş yıllarda kıyıdan belirli bir mesafeye şamandıra çekiyorduk. Ancak görüntü ve çevre kirliliği açısından daha sonra şamandıralar kaldırıldı.''

Olimpos ve Çıralı sahillerinin birbirlerine çok yakın olduğuna dikkati çeken Karataş, ''Zaman zaman tur teknelerini uyarıyoruz. Ancak uymayan teknelerin sahip ve kullanıcıları hakkında ilgili makamlarca yasal işlem yapılmasını istiyoruz'' dedi.

Olimpos'ta tatil yapan bazı turistler de teknelerin kıyıya çok yakın olmalarından dolayı tedirginlik yaşadıklarını söylediler. 

DenizHaber.Com
 

Editör: TE Bilişim