TÜPRAŞ'ın devrini protesto etmek için dün iş bırakma eylemine başlayan ve işyerini terk etmeyen Petrol-İş sendikasına üye işçiler, bugün basın açıklaması yaptı.

İş bırakma ve işyerini terk etmeme eylemine dün sabah başlayan işçiler, bugün yemekhaneden çıkıp TÜPRAŞ Kavşağı'nda gece vardiyasını tamamlayan PETKİM işçileriyle buluştu.

PETKİM A Kapısı'nda basın açıklaması yapan Petrol-İş Sendikası Aliağa Şube Başkanı İbrahim Doğangül, TÜPRAŞ'ın satılmasının her şeyin bittiği anlamına gelmediğini ifade ederek, Erdemir örneğine dikkat çekti. TÜPRAŞ'ın da akıbetinin aynı olacağını öne süren Doğangül, petrol pazarının yabancıların tekeline verileceğini iddia etti.

Türkiye'nin can damarı olan TÜPRAŞ'ın, devletin elinden alınıp, yabancı bir sermaye ortaklığına devredildiğini kaydeden Doğangül, bu durumda Türk halkının kaybedeceğini iddia etti.

İşçilerin İzmir-Çanakkale karayolunu kapatma ihtimaline karşı, panzerle güvenlik önleminin aldığı eylem, daha sonra Aliağa Demokrasi Meydanı'nda devam etti. Servis otobüsleriyle meydana ulaşan işçiler, burada da basın açıklamasını okudu.

Daha sonra işçiler, alkışlar ve sloganlar eşliğinde dağıldı. Üretimin yavaşlatılarak sürdüğü rafineride sevkıyat ve satış yapılmıyor.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim