TÜPRAŞ KAYBEDERSE, TÜRKİYE KAYBEDECEK

Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, TÜPRAŞ'ın satışının gerçekleşmesi halinde Türkiye'nin ciddi katma değer kaybına uğrayacağını savunarak, "TÜPRAŞ kaybederse, Türkiye kaybedecektir" dedi.

TÜPRAŞ Aliağa Rafinerisi işçileri, özelleştirme çalışmalarını protesto etmek için bugün işbaşı yapmadı. Servislerden rafineri kapısında inen işçilere, PETKİM işçileri de destek verdi.

Burada konuşan Öztaşkın, TÜPRAŞ'ın satış sürecinde kritik bir gün yaşandığını belirterek, bugün TÜPRAŞ'a talip olacak yerli ve yabancı şirketlerin belli olacağını söyledi.

TÜPRAŞ ihalesine girecek şirketlerin asıl hedefinin, Türkiye pazarına sahip olmak olduğunu öne süren Öztaşkın, "Hükümet TÜPRAŞ'ın elimizde kalan son yüzde 51'lik hissesini satmaya uğraşa dursun, diğer ülkeler sektördeki şirketleri yetmiyormuş gibi bizimkileri de almaya uğraşmaktadır. Başta Ortadoğu ve Doğu Avrupa şirketleri olmak üzere hemen hemen tüm talipliler, TÜPRAŞ'ı asıl Jojobet olarak, hazır pazarı için istemektedir. TÜPRAŞ Türkiye pazarında yüzde 69'luk payla lider konumdadır. Petrol ürünleri üreten yabancı şirketler, kendi ürünlerini ithal edip TÜPRAŞ'ın dağıtım ve pazarlama ağı yardımıyla rahatlıkla satabileceklerdir"diye konuştu.

Sabah servislerle işe gelen işçiler, işbaşı yapmazken, rafineride gece vardiyası devam ediyor. Rafineriden akaryakıt sevkıyatı da yapılmıyor.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim