Tüpraş'a Saldırı Tehlikesi

İzmir Jandarma Komutanlığı'nın Aliağa ve bazı köylerde yürüttüğü operasyonlarda 24 yaşındaik M.K., 30 yaşındaki F.D., 20 yaşındaki Ü.D. , 52 yaşındaki İ.B. ve 35 yaşındaki B.K. ele geçirildi. Yakalananların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 1 tüfek, bol miktarda örgütsel doküman ve yayın, terör örgütü elebaşının posteri ve terör örgütünü simgeleyen bez parçaları, bazı harita ve krokiler ile örgüte ait 8 bin YTL ele geçirildi. Yakalanan 5 kişi Aliağa Adliyesi'ne getirilerek nöbetçi savcılığa çıkarıldı.

Jandarmanın bir süredir takip ettiği ve evlerinde yakaladığı zanlıların terör örgütü PKK adına propaganda faaliyetlerinde bulunduğu, yapılan sınır ötesi operasyonları protesto etmek amacıyla, ilçenin ekonomik değeri yüksek tesislerine yönelik eylem hazırlığı içinde oldukları, sahte belgeler düzenleyerek örgüt sempatizanlarının Avrupa ülkelerine iltica etmelerini sağladıkları ve terör örgütüne maddi gelir temin ettikleri tespit edildi.
Eylem planlanan sanayi kuruluşlarının Petkim Petro Kimya Kompleksi ve TÜPRAŞ Rafinerisi gibi ilçenin önemli tesisleri olabileceği ifade edildi.

Vatan

Editör: TE Bilişim