Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na Danıştay kararını uygulamak için hukuken tanınan zaman bugün doluyor. 

Pazartesi öğle saatlerinde Maliye Bakanı Kemal Unakıtan Özelleştirme İdaresi'ne gelerek, Başkan Metin Kilci ile özel bir toplantı yaptı. Üst yönetimin de yeraldığı toplantıda TÜPRAŞ'la ilgili durum değerlendirmesi yapıldı.

Görüşler can simidi

ÖİB, kararın tebliğ edilmesinin ardından yoğun bir durum değerlendirmesine girdi. Petrol-İş Sendikası'nın ilgili bürokratlar hakkında, yargı kararını uygulamadıkları gerekçesiyle cezai işlem başlatacağı açıklamasıyla, ÖİB yönetimindeki bürokratların durumu daha da sıkıştı.

Bu gelişmelerin ardından ÖİB, 3 üniversiteden durumla ilgili görüş istedi. Ankara, İstanbul Marmara Hukuk Fakülteleri'nden geçtiğimiz günlerde alınan görüşler bürokratları rahatlattı. Üç görüşün de "geriye dönmesi mümkün olmayan işlem" yönünde çıkması, bürokratların can simidi oldu.

Geri alınamaz

Başkan Kilci, hem hükümetin hem de İdare'nin elini rahatlatan 3 raporu Bakan Unakıtan'a sundu. Öte yandan Bakan Kemal Unakıtan'la üst yönetimin yaptığı toplantıda da, yürütmeyi durdurma kararının uygulanmaması ve "TÜPRAŞ'ı Koç'tan geri almama" görüşü ağırlık kazandı.

Bu kapsamda Koç'un peşin ödediği 4.14 milyar dolarlık bedelin, uluslararası kuruluşlardan kredi yoluyla alındığı ve aynı tutarın Koç'a ödenmesinin sorunu çözmeyeceği vurgulandı.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim