Tüpraş Irak'tan ham petrol alımına başladı

Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş'nin (TÜPRAŞ) Irak'ın milli petrol şirketi SOMO'nun 19 Haziran 2006 tarihinde, 6 milyon varil Kerkük ham petrolünün satışı için açtığı ihaleye katılarak, 2 milyon varil ham petrol alımını gerçekleştirdiği bildirildi.

TÜPRAŞ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Kerkük-Ceyhan boru hattından alınacak olan 2 milyon varil ham petrolün 1,1 milyon varilinin, 28 Haziran 2006 tarihinde İzmir Rafinerisi'nde kullanılmak üzere, Ceyhan'dan DİTAŞ'a ait Cumhuriyet tankeri ile taşınacağı, 900 bin varilinin ise 2 Temmuz 2006 tarihinde Kırıkkale Rafinerisi'nde kullanılmak üzere Ceyhan-Kırıkkale boru hattından taşınacağı bildirildi. Açıklamada şöyle denildi:

“Irak'taki istikrarsızlık ortamı nedeniyle kesintiye uğrayan Ceyhan teslimi Kerkük ham petrolü arzının yaklaşık bir yıl aradan sonra yeniden başlaması, petrol piyasaları ve geleceğe yönelik olarak SOMO-TÜPRAŞ ilişkileri açısından önemli bir gelişme olarak değerlendirilmektedir.

Şirketimiz, ülkemizin akaryakıt ürünleri ihtiyacını karşılamak üzere 2006 yılında 23 milyon ton ham petrol ithal etmeyi planlamıştır.”

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim