Türk Loydu ile yürütülen; Tip Onay (type approval) Sertifikasyonu çalışmalarındaki son aşama olan motor testi için üretilmiş dizel makine hazır...
 
Konu hakkında görüşlerini aldığımız sitemizin köşe yazarı ve işadamı Murat Birecik, ''gerek Türk Loydu'muzun ve gerekse de Tülomsaş'ımızın 3 aylık bir dönemde, binlerce sayfa döküman, plan, çizim ve en önemlisi; krank dayanım hesabı gibi çok karmaşık işlemleri birlikte ve tam bir uyumla yürütmesi, koordinasyon oluşturulduğunda, ülkemizin altından kalkamayacağı hiçbir konunun olmayacağını bizlere göstermiştir. Sayın Bakanımız Binali Bey'e işbu koordinasyonu sağladığı ve Sayın Genel Müdürümz Hayri Avcı'ya da süreci yönettiği için hepimiz müteşekkir olmalıyız'' demiştir.
 
''Keza, bu hafta içinde 6-8 Eylül, Aberdeen'de Offshore Europe 2011 konferansında, konuştuğumuz Offshore Support filosu armatörü arkadaşlarımız, 16 V 185 dizellerin,özellikle dizel elektrik gemilerde, ikili veya üçlü konfigirasyonla ana sevk sistemi olarak ç çok rağbet göreceğini, çünki makinelerin baş tarafından sorunsuz bir şekilde, yangın pompası akuple edilebileceğini ifade ettiler. Ve jeneratör setlerinin, base frame'lerinde böyle bir pompa ile teslim edilmeleri halinde, Tülomsaş'ın rakipsiz olacağını söylediler''
 
DenizHaber.Com'un Tülomsaş'dan aldığı bilgiye göre. 2400HP gücündeki dizel makinelerin tip onay sertifikasından sonraki aşama, yine Tülomsaş üretimi ve konu dizellere akuple olan alternatörlerin -benzer bir çalışma ile- sertifikasyonu olacaktır.
 
Fotoğraf Galerisinde, 16 V 185 tipi dizel makinenin görüntülerini bulacaksınız.

EDİTÖRÜN NOTU: Okurlarımızın talebi üzerine makinenin detaylarını içeren dosya eklenmiştir. Dosyayı PDF formatında açmak/indirmek için TIKLAYINIZ.

Editör: TE Bilişim