Japonya'da 2011'deki deprem ve tsunami sırasında dev dalgalarla karaya sürüklenen 60 metrelik geminin parçalanmasına başlandı.

Bölge sakinlerinin bir kısmı, geminin 11 Mart'ın bir hatırası olarak tutulmasını istiyordu. Ancak bölgede yapılan araştırma neticesinde halkın yüzde 70'nın, geminin kaldırılmasından yana olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine geminin, parçalanmasına karar verildi. Japon televizyonlarına yansıyan görüntülerde, geminin parçalanması çalışmalarına başlandığı, bu sırada da halkın izlediği görülüyor. TBS televizyonuna konuşan bir Japon, "Parçalanmalı mıydı bilemiyorum. Garip duygular içerisindeyim." diye konuştu.

Gemiye turlar düzenleyen turizm enformasyon merkezinden bir yetkili de, "Tsunaminin acı ancak önemli derslerini unutmamak adına geminin bu şekilde tutulmasını tercih ederdim. Ama halkın büyük bir kısmı, geminin parçalanmasından yana tavır koydu." ifadelerini kullandı. Geminin sahibi şirket de geminin verdiği rahatsızlıktan dolayı üzgün olduğunu ancak geminin tsunami tehlikesinin ne kadar ciddi olduğunu da gösterdiğini vurguladı.

Simge geminin parçalanması 19 Ekim'de son bulacak. Gemi parçalarının geri dönüşümü yapılarak 500 bin dolarlık masrafın ödenmesi hedefleniyor.
Editör: TE Bilişim