Tsunami Gemisi Kaldırılacak

Japonya'nın kuzeyinde 2 sene önce yaşanan 9.0 şiddetindeki depremin tetiklediği tsunami sırasında suların karaya taşıdığı 330 tonluk geminin kaldırılmasına karar verildi.

Geminin sökülmesine gelecek ay başında başlanacağı bildirildi. Geminin karaya oturduğu Miyagi eyaletinin Kesennuma kentinde yaşayanlar, felaketin bir işareti olarak geminin anıta dönüştürülmesi ve olduğu yerde bırakılmasını yönünde tartışmalar yapıyordu.

Ancak Kesennuma Belediye Başkanı Shigeru Sugawara, geminin sahibi olan şirketle yaptıkları görüşmeler neticesinde geminin, şehrin tekrar yapılanmasına engel olduğu görüşünde birleştiklerini kaydetti.

Ancak Sugawara'nın da geminin anıta dönüştürülmesi fikrine sıcak baktığı, bu yüzden son kararın verilmesi için şirketten 6 ay süre istediği bildirildi. Ancak Kyotoku Maru adlı geminin sahibi olan şirketin CEO'su Katsuyuki Yanauchi, geminin sökülüp kaldırılması yönünde karar verdi.

Japonya'da 2 sene önce meydana gelen 9.0 büyüklüğündeki depremin tetiklediği tsunami yüzünden okyanus suları iç bölgelere kadar ilerlemişti. Bu sırada önüne kattığı evleri ve gemileri de iç kesimlere taşımıştı. Suların çekilmesinin ardından bazı gemiler, evlerinde üzerinde kalmış, bazıları da şehrin ortasında kalmıştı. Tsunami felaketi nedeniyle 20 bine yakın insan yaşamını yitirdi.(cihan)

Editör: TE Bilişim