Trafikte bayram uyarısı

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF ) Başkanı Fevzi Apaydın, Kurban Bayramı nedeniyle tatile çıkacak vatandaşları uyararak, ‘’Kurban Bayramında kurban olmak istemiyorsanız, yeni yıla mutlu ve huzurlu girmek istiyorsanız, alkollü ve yorgun araç kullanmayın ’’ dedi.

Apaydın, 19 Aralıkta başlayacak Kurban Bayramı sebebiyle yaptığı yazılı açıklamada, vatandaşlardan, bayramda trafiğe çıkarken toplu taşıma araçlarının tercih etmelerini istedi. Sürücülere, alkollü ve yorgun araç kullanmamaları konusunda uyarıda bulunan Apaydın, ‘’Kurban Bayramında kurban olmak istemiyorsanız, yeni yıla mutlu ve huzurlu girmek istiyorsanız alkollü ve yorgun araç kullanmayın. Trafik kurallarına uyun ve aracınızın tam bakımını yaptırarak yola çıkın’’ dedi.

‘’Trafikte kırmızı ay, saat ve noktalara girildiğini’’ ifade eden Apaydın, en fazla Kasım , Aralık ve Ocak aylarında meydana gelen trafik kazalarının, gün içerisinde 14.00-20.00 saatleri arasında yoğunlaştığına dikkati çekti.

BAYRAMLARIN KAZA BİLÂNÇOSU AĞIR

Havaların soğuyup, yağışların artmasının bir tehlike oluşturduğunu kaydeden Apaydın, ‘’Aşırı hız, uyuma, buzlanma derken son 10 dini bayramda meydana gelen trafik kazalarında bin 256 kişi hayatını kaybetti’’ dedi.

Çok sayıda kazanın meydana geldiği kırmızı noktaların Türkiye ’deki kaza istatistiklerini yukarı fırlatan sebeplerin başında geldiğine dikkati çeken Apaydın, Türkiye genelinde 500 kırmızı nokta bulunduğunu, bunların 289’unun acil çözüm beklediğini bildirdi. Apaydın, ‘’Hepsi bir anda iyileştirilemediği için bu kör noktalarda sürücülerimiz tedbirlerini önceden alıp kazaya meydan vermemelidirler’’ dedi.

Yeni Asya

Editör: TE Bilişim