TRABZON REKABET ŞANSI YÜKSEK 10 İL ARASINDA.

DenizHaber TRABZON-Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu’nu ziyaret eden Trabzon sanayici ve İş Adamları Derneği (TİSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Sabır, son dönemde Trabzon’da sorunların çözümüne yönelik önemli adımlar atıldığını belirtti. TTS O’nun çalışmalarının önemli bir bütünlük yarattığını artık çözüm için el birliği yapılması gerektiğini ileri sürdü.  TTSO ile TSİAD’ın ortak çalışma yürütmesi için belirlenecek bir strateji ile göreve hazır olduğunu belirten Başkan Sabır, “Bütün üyelerimiz aynı zaman TTS O’nun üyesi güç birliği yapmamız bölgemizin geleceği açısından önemlidir. Trabzon’da gurupların ayrı ayrı değil birlikte çalışması gerektiğine inanıyorum.” dedi.

BAŞKAN SABIR” İSTİHDAMAYÖNELİK ÇALIŞIYORUZ”.

TSİAD’ın üye sayısının 77’ye yükseldiğini belirten TSİAD Başkanı Hasan Sabır, istihdama yönelik çalışmalara ağırlık verdiklerini bunda da başarılı sonuçlar aldıklarını iletti. Başta AB olmak üzere Dünya Bankası ve diğer Hibe programlardan üyelerinin daha aktif yararlanmaları için faaliyetlerinin bulunduğunu belirtti. Tr-90 kapsamında Avrupa Birliği Mali Yardımlarının yeniden açtırılmasının önemli olduğunu ifade eden Başkan Sabır, “ Yeni projelerin bölgemize kazanılması için çalışmalıyız” dedi.
Yakın zamanda yapılan bir araştırmada Türkiye’de şehirlerin, diğer şehirlere nazaran rekabet şansının değerlendirildiğini ve Trabzon’un 10. sırada yer almasının önemli olduğunu vurgulayan Başkan Sabır, “ Araştırmada Türkiye’deki iller birbirini ile rekabet avantajları yönünden değerlendirildi. Trabzon 10. sırada yer aldı. Trabzon’un rekabet avantajını artırabilecek olan 4 alan olması güzel bir gelişme. Bu çalışmalının detayları üzerinde duruyoruz. Bu çalışmayı TTSO ile paylaşacağız.  Özellikle Demiryolu bağlantıları, Turizm altyapısı, Tersane ve beraberinde metal sektörü gibi potansiyellerimizin devreye alınması ile Trabzon rekabette öne çıkacak.”şeklinde konuştu.

TRABZON REKABET ŞANSI YÜKSEK 10. İL

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M. Şadan Eren’de, Türkiye’de her şeyi bir anda çözmenin mümkün olmadığını anımsatarak, “ Ülkemizin kaynakları ortada. Çözüm istediğimiz konularda kolay mesafe alınamıyor. Ancak Trabzon son dönemde başlattığı ve altı ayda bir gerçekleştirdiği toplantılar ile fikir birliği yaptı. Artık Trabzon’un sorunlarını tespit ettik ve hepimiz biliyoruz. Çözüm için elbirliği yapılmalı. Ve ortak ses çıkarmalı, baskı kurmalıyız.”dedi.

Başkan Eren daha sonra TİSİAD Üyelerine bölgedeki ticari ulaşım hatları konusunda bilgi aktararak öncelikli yapılması gereken Erzincan-Trabzon ve Trabzon- Batum Demiryolu bağlantı projelerinin ortak bir uzlaşma sağlanarak hükümetten talep edilmesini istedi. TSİAD ve TTSO Yönetim kurulları daha sonra çeşitli konulara ilişkin karşılıklı değerlendirmelerde bulundu.

Hayati Akbaş/DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim