Trabzon'u Denizle Buluşturacak Proje
 
Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu vatandaşların sahilden daha çok yaralanmaları amacıyla hazırladıkları yeni dolgu projesi ile ilgili çalışmaların son aşamaya geldiğini söyledi.
 
Tünel ile Beşirli arasında üç bölüm halinde yapılacak yeni düzenleme ile plaj, balık tutma, gezinti yerlerinin yanı sıra Akyazı'daki balıkçılar için balıkçı barınağı da yer alacak.

Beşirli ile Ganita arasında yapacakları yeni dolgu ile vatandaşların sahilden daha çok yararlanacaklarını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu,
 
"Beşirli ile Kemerkaya arasında yeni bir dolgu projesini gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Bu proje ile Trabzonluların denizle daha çok buluşması sağlanacak. Bu proje çok estetik bir dolgu projesidir. Bu proje Çevre ve şehircilik Bakanlığımıza sunulmuştur. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Erdoğan Bayraktar bu proje ile bizzat ilgilenmekte. Hatta bazı rötuşlarını da kendisi atmış bulunmaktadır.
 
İlgili kurum ve kuruluşların da yasal onaylarının alınmasıyla birlikte uygulanmaya başlanacaktır. Tünel ile Beşirli arasında yapılacak ve üç bölümden oluşacak 762 bin metrekare dolgu projesi ile vatandaşların denize girebilecekleri plaj, balık tutma, gezinti ve sosyal donatı alanları planlandı.
 
Denize doğru eğimli olarak hazırlanmış olan rıhtımlarda vatandaşların oltayla balık tutabilmeleri planlandı. Ayrıca sahilde gezinti yerleri, sosyal alanlar, Akyazı'da ki balıkçılar için balıkçı barınağı yapılacak. Yeni proje ile vatandaşlar deniz ile daha çok buluşacak" diye konuştu.
Editör: TE Bilişim