Trabzonspor'un yeni başkanı Ahmet Ağaoğlu

Trabzonspor'da Ahmet Ağaoğlu ile Metin Kaya'nın yarıştığı başkanlık seçimi bugün gerçekleştirildi. Olağanüstü genel kurulda oyların büyük çoğunluğunu alan İTÜ YDO 79 GV mezunu Ahmet Agaoglu bordo mavililerin yeni başkanı oldu.

Trabzonspor Kulübü’nün 73. genel kurulu bugün yapıldı. Olağanüstü genel kurulda, Ahmet Ağaoğlu oyların büyük çoğunluğunu alarak bordo mavililerin yeni başkanı oldu.

Ahmet Ağaoğlu yaptığı konuşmada şunları söyledi;

"Futbol bizim damarlarımızda, kanımızda var"Ağaoğlu, Trabzon’un bir futbol kenti olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:"Trabzon kenti Türk futbol tarihinde futbolun kitabını yazmış bir kenttir. Futbolun tarihini bu kent yazdı. Trabzonspor’un tarihi 50-51 olabilir ama bu coğrafya yüzyıllardır futbolun var olduğu bir kenttir. Futbol bizim damarlarımızda ve kanımızda var. Milyonlarca taraftarı olan bur kulübün sorunlarını birlik ve beraberlik içinde aşacağına inandığımız için arkadaşlarımızla birlikte yola çıktık."

"Trabzonspor felsefesini ortaya koyacağız"

"3-4 yıl içerisinde bütün sorunların üstesinden gelecek olan bir yapıya sahibiz. Bunu biz birlikte başaracağız. Alt yapıyı yeniden dizayn edeceğiz. 1461 Trabzon yeniden yapılandırılıp, Trabzonspor’un ihtiyaçlarına yönelik seviyeye getirilecektir. Trabzonspor’u benimseyen, Trabzonspor’un ihtiyaçlarını karşılayacak bir kadro kuracağız. Trabzonspor felsefesini benimseyen ve bordo-mavili formaya hizmet etmek amacıyla oynayacak bir oyuncu profili ortaya koyacağız. Bunu yaparken Trabzonspor’un mali yapısını bozmadan yapacağız. Artık gerçeklerle yüzleşmemiz lazım. Trabzonspor’un farklı İstanbul’un farklı bir yapısı var"

"Türk futboluna ayar verdik"

"Biz Trabzonspor olarak 1. lige çıktıktan sonra Türk futboluna ayar verdik. Trabzonspor asla yarışın dışında kalmayacaktır. Sabır isterken bunu yapmayacağız. her zaman yarışın içinde olacağız. Şartlar ne olur ise olsun her zaman yarışın içinde olan bir Trabzonspor olacak. Yeni tüzüğü en geç 2-3 ay içinde genel kurulun önüne getireceğiz. Bu tüzükle yeni bir yapıya kavuşmuş olacağız. Yapacağımız tüzükle Türkiye’ye örnek olacağız. Türk futbolunda tarih yazan Trabzonspor, bu tüzükle beraber yeniden bir tarih yazacaktır. Diğer aday Metin Kaya’da başarılar diliyorum. Adaylık yolunda bizi yalnız bırakmadıkları içinde ayrıca teşekkür ediyorum"

"Kimse bizi buraya bal mumu ile çağırmadı"

"Kimse bizi buraya bal mumu ile çağırmadı. Ağlama duvarı değil burası. Büyük bir sıkıntının içine girdiğimizi biliyoruz. Bunu hep birlikte atlatacağız. Trabzonspor zayıf duruma düştüğü zaman ülkede futbolun kalitesi düşüyor. Trabzonspor laik olduğu yere taşıdığımız zaman bu ülkede futbolun çehresi değişecektir. Avrupa’nın da Türkiye’ye bakış açısı değişecektir. Hep birlikte Trabzonspor’u layık olduğu yere getirelim"

Editör: TE Bilişim