Trabzon'da Denizcilik Ve Kabotaj Bayramı Kutlamaları

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Trabzon'da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Faroz Balıkçı Barınakları'nın bulunduğu alanda gerçekleştirilen Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamalarında ördek yakalama, yağlıdirekten bayrak alma yarışmaları kutlamalara renk kattı.

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Yüksel Sönmez, Denizcilik Müsteşarlığı Trabzon Bölge Müdürü Selim Semiz'in hazır bulunduğu törende yapılan konuşmalarda denizciliğin önemi vurgulandı.

Trabzon Valisi Recep Kızılcık ve beraberindekilerin denize çelenk bırakmalarının ardından folklor ekibi ve kolbastı gösterisi yapıldı.

Daha sonra kürseye gelen Denizcilik Müsteşarlığı Trabzon Bölge Müdürü Selim Semiz, günün önem ve anlamını belirten bir konuşma yaptı. Semiz "Denizcilik sektörü yan kuruluşlarıyla beraber, on binlerce insana iş sağlayan, işgücü ve döviz girdisi fazla olan bir sektördür. Bugün ülkemizin 300 milyar dolar olarak gerçekleşen, dış ticaret hacminin yüzde 90'ı denizcilik sektörü tarafından karşılanmaktadır. Ülkemizi bir gemi olarak kabul edersek, hepimiz aynı geminin içindeyiz. Gemilerimizi, taşıdığımız yükü, personelimizi ve misyonumuzu en iyi şekilde taşımak ve hedefine ulaştırmak durumunudayız" dedi.

Vali Kızılcık'ta ise Türkiye'nin hem yer üstü hem de yer altı kaynakları bakımından önemli zenginliklere sahip bir ülke konumunda olduğunu kaydederek "Bu kaynakların etkin ve sürdürülebilir bir şekilde kullanılması hem ülkemiz hem de dünya bakımından büyük önem arz etmektedir. Son dönemde globallemenin hızla gerçekleşmesi ve buna bağlı olarak gerçekleştirilen kalkınmaya paralel olarak insanlığın ve gezegenimizin önemli problemlerle karşı karşıya olduğunu söyleyebiliriz. Üç yanı denizlerle çevrili ülkemizin hem globalleşmenin sunduğu imkanlardan daha fazla istifade edilebilmesi için denizlerimizi ve iç sularımızı en etkin şekilde kullanmak hem de onların sürdürülebilir bir yapıya ulaştırılmaları için kirlenmesinin önüne geçmeliyiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından yüzme, ördek yakalama ve yağlı direkten Türk Bayrağı'nı alma yarışmalarına geçildi. Ördek yakalama yarışmasında Alpaslan Koç, yağlı direkten Türk Bayrağı'nı alma yarışmasında ise Gökhan Kaya kazandı. Kazananlar Vali Kızılcık tarafından birer çeyrek altınla ödüllendirildi.

Törende Denizcilik Müsteşarlığı Trabzon Bölge Müdürü Selim Semiz, Trabzon Valisi Recep Kızılcık'a, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve Trabzon İl Jandarma Alay Komutanı Yüksel Sönmez'e günün anısına deniz feneri hediye etti.

Kutlama çerçevesinde misafirlere balık ekmek, çocuklara da dondurma dağıtıldı. Kutlamalara çok sayıda katılım olması tören alanında zaman zaman izdihamlara yol açtı.

 

Editör: TE Bilişim