Trabzon teşvik için teşekkür ediyor

AK Parti İl Kongresi için bugün Trabzon’a gelecek olan Başbakan Recep Tayip Erdoğan’a TTSO; TTB, TESOB, DKİB, TSİAD, Arsin OSB Yönetim Kurulu tarafından yatırım teşvik paketinde Trabzon’un 4. bölgeye alınmasından ötürü Trabzon Belediyesi’ni ziyaret sırasında teşekkür belgesi verecek. Başbakan’a ayrıca gümüşten hazırlanmış özel bir gemi maketi de hediye edilecek.

Önce Gemi Verilecek Sonra Talep Söylenecek

TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu Başbakan’a verecekleri teşekkür belgesi ile birlikte sunacakları gemi maketinin bir anlam taşıdığını ifade ederek, "Başbakanımıza teşvikte Trabzon’u 4. bölgeye almasından ötürü minnettarız. Trabzon’da yapılan tersanenin de teşvik kapsamına alınmasını isteyeceğiz. Bunu yaptığı taktirde mutluluğumuz kat kat artacaktır" dedi.

Eski İşletmeler Korunmalı

TTB Meclis Başkanı Mehmet Cirav Başbakan Erdoğan’ın Trabzon’a ayrıcalıklı bakışına minnettar olduklarını eski işletmelerin de teşvik paketinden faydalanmasını arzu ettiklerini ifade ederek, “Başbakanımız’a ne kadar teşekkür etsek azdır. Ancak biz eski işletmelerin de teşvikten faydalanmasını istiyoruz” diye konuştu.

İltifat Marifete Tabidir

DKİB Başkanı A. Hamdi Gürdoğan, Trabzon’un kendisine yapılanları unutmadığını dile getirerek, “Sayın Başbakan Trabzon’a farklı baktığını ortaya koydu. Biz de buna karşı yapılanlardan ötürü Başbakanımız’a teşekkür etmek istiyoruz. İltifat marifete tabidir. İnşallah bundan sonra da Başbakanımız Trabzon’a aynı gözle bakacak” dedi.

Hükümet Görevini Yaptı

TESOB Başkanı H. İbrahim Kalfaoğlu ise, siyasi iktidarın sorumluluğunu yerine getirdiğini, bundan sonra görevin yatırımcılar ve bürokratlarda olduğunu belirterek, “Trabzon bu fırsatı mutlaka değerlendirmeli. Sayın Başbakan sorumluluğunu yaptıktan sonra biz de kendisine teşekkür ederek sorumluluğumuzu yerine getireceğiz “ ifadelerine yer verdi

Başbakan’a Müteşekkiriz

TSİAD Başkanı Zeyyad Kafkas ise, Trabzon’un tüm kesimlerine teşvik uygulamasından ötürü Başbakan’a müteşekkir olduğunu söyleyerek şunları kaydetti: “Yeni yatırımların açılması Trabzon’da işsizlik sorununa önemli bir çözüm olacaktır. Bunun için Başbakanımız’a müteşekkiriz. Başbakanımız’dan eski işletmeler için de katkı bekliyoruz”

Bugün yapılacak olan AK Parti İl Kongresi için Trabzon’a gelecek olan Başbakan Recep Tayip Erdoğan’a Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası. Ticaret Borsası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği, Arsin Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu, Trabzon Sanayici ve İşadamları Derneği, yatırım teşvik paketinde Trabzon’un 4 bölgeye alınmasından ötürü Trabzon Belediyesi’ni ziyaret sırasında teşekkür belgesi verecek.

Kongre öncesinde Başbakan Erdoğan’a teşekkür belgesi ile birlikte bir de gemi maketi hediye edilecek. Bunun nedeni ise tersanenin de teşvik kapsamına alınmasının talep edilmesi olduğu belirtildi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu açıklanan yatırım teşvik paketinin yıllardır bekledikleri bir uygulama olduğunu ifade ederek, "Başbakanımızın Trabzon’a gösterdiği hassasiyete aynı zamanda bölgeye gösterdiği hassasiyete teşekkür ediyoruz. Bizler yatırım teşvik paketinin çıkartılmasını yıllardır bekliyorduk. Bu doğrultu da Başbakanımıza hassasiyetten dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

GEMİ İLE TERSANE MESAJI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a hediye edecekleri gemi maketi ile birlikte tersanenin de teşvik kapsamına alınmasını isteyeceklerini kaydeden Hacısahlihoğlu, "Sayın Başbakanımızın şehrimize yapacağı ziyarette kendisinden bazı taleplerimiz de olacak. Bunlardan bir tanesi tersanenin de yatırım teşvik programına girmesini isteyeceğiz. AB sürecinde tersaneler teşvike alınamıyor. Ama bunu gemi inşa sanayi biçiminde bu kapsama alabilirsek Trabzon için çok daha verimli olur" şeklinde konuştu.

ESKİ İŞLETMELERDE DESTEKLENMELİ

Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı ve Arsin OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cirav ise Başbakan Erdoğan’ın Trabzon’a ayrıcalıklı bakışının teşvik uygulaması ile ortaya çıktığını kaydederek, "Sayın Başbakan’a teşekkür ediyoruz. Trabzon’u yeni teşvik uygulamasında 4. bölgeye aldığı için Başbakanımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Ama biz bekliyoruz ki mevcut işletmelere de bir açılım getirmesini istiyoruz. Yani yeni işletmelerdeki avantajın bir kısmının eski işletmelere yansıtılmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Hamdi Hamdi Gürdoğan ise Trabzon insanının kendisine yapılanları unutmayan bir yapıda olduğunu kaydederek, "Sayın Başbakanımıza Trabzon’a yaptığı katkıdan ötürü teşekkür ediyoruz. Kendisinin Trabzon ile ilgili güzel düşünceleri var. Aynı düşüncelerin bundan sonra da devam etmesini istiyoruz. Marifet iltifata tabidir. Biz bize yapılan iyilikleri asla unutmayız. Bunun içinde Sayın Başbakana bir teşekkür belgesi vereceğiz" ifadelerine yer verdi.

TESOB Başkanı Halil İbrahim Kalfaoğlu Trabzon’un atılım yapması için siyasi iktidarın üzerine düşeni yaptığını ifade ederek, " Teşvikte Trabzon’un 4. bölgede yer alarak öne çıkartılması memnunluluk verici bir durumdur. Bunun karşılığı olarak da Trabzon insanının bu uygulamanın mimarlarını ödüllendirmesi ve teşekkür etmesi de son derece doğaldır. Bizde onu yapacağız. Hükümet Trabzon’un kalkınması için üzerine düşeni yaptı. Bundan sonra sorumluluk sahibi olanların ve işadamlarının üzerlerine düşeni yapması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Trabzon Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Zeyyat Kafkas ise yeni teşvik sisteminden ötürü Başbakan Erdoğan’a müteşekkir olduklarını kaydederek, " Biz Trabzon’un 4 bölge de olmasından ötürü Sayın Başbakan’a müteşekkiriz. Ama uygulamada endişelerimiz var. Ayrıca mevcut firmalara daha kapsamlı bir teşvik fırsatı verilmesi gerekiyor. Örneğin sosyal sigorta primleri ve vs’de indirim beklentiler var. İnşallah Sayın Başbakanımız bu talepleri dikkate alır" dedi.

Editör: TE Bilişim