Trabzon Sahil Dolgu Projesi İmzalanıyor

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin, merkez Ortahisar ilçesinin Kemerkaya ve Beşirli mahalleleri arasında gerçekleştireceği sahil dolgusu projesine ilk adım atılıyor.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Salı günü gerçekleştirecekleri Ankara ziyaretinde son düzeltmelerini yaptıkları sahil dolgu projesini Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’ye imzalatarak projenin yapımına başlayacaklarını söyledi.

Vatandaşların sahilden daha çok faydalanmalarını sağlamak amacıyla yapılacak yeni dolgu projesi ile Trabzon yeni yaşam alanlarına kavuşacak. Başkan Gümrükçüoğlu’nun önemli projelerinden biri olan dolgu projesinin 21 Ekim Salı günü Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce tarafından imzalanması bekleniyor.

Merkez Ortahisar ilçesinin Kemerkaya ve Beşirli mahalleleri arasında uygulanacak olan projenin onaylanmasıyla önce tahkimat alanları oluşturulacak ve hemen akabinde dolgu işine başlanacak. Salı günü Ankara’da gerçekleştirecekleri temaslar kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’ye projeyi imzalattıracaklarını ifade eden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, üzerinde yoğun mesai harcadıkları projeyi, gerçekleştirdikleri çalışmalarla bakanlığın onay aşamasına getirdiklerini ifade ederken, Trabzon halkının ve şehre gelen misafirlerin sahilden daha çok yararlanmalarını sağlamak amacıyla yapacakları yeni dolgu projesi ile Trabzon'un çok güzel yaşam alanlarına kavuşacağını söyledi.

Başkan Gümrükçüoğlu, konuyla ilgili olarak şunları kaydetti: “Belediye teknik ekibimizle yoğun emekler vererek hazırladığımız projemize ilgili kamu kurumları ve bakanlığımız ile gerçekleştirilen istişarelerin neticesinde son şekli verildi. İnşallah Ankara’da gerçekleştireceğimiz temaslar kapsamında Salı günü projemiz Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce tarafından imzalanacaktır. Sonrasında tahkimat ve dolgu çalışmaları yapılacak olan alanda Trabzon’umuza; plaj, balık tutma iskeleleri, kıyı sporları alanları, gezinti alanları, deniz ve balıkçılıkla ilgili müze alanları gibi birçok sosyal yaşan alanını içinde barındıran büyük bir yaşam alanı kazandırmış olacağız.”

Editör: TE Bilişim