Limana gelişte çiçekler ve halk oyunları ekibini Horon gösterisiyle karşılanan heyet, daha sonra Liman İşletme Müdürü Muzaffer Ermiş'ten bilgiler aldı. Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık ve Milletvekili Prof. Dr. Cevdet Erdöl'ün de hazır bulunduğu ziyarette konuşan Ermiş, Trabzon Limanı'nın deniz ticarete açısından stratejik bir noktada bulunduğunu söyledi.

Limanın Avrupa'yı Asya'ya bağlayan, Kuzey ile Güney'in kesiştiği noktada bulunduğunu anlatan Ermiş, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki sorunun çözülmesi halinde de Orta Asya'ya giden bütün yüklerin Trabzon Limanı üzerinden gitmesinin beklendiğini belirtti.

Büyükelçiler adına konuşan Kuveyt Büyükelçisi Abdullah Abdulaziz Al-Duwalkh da limanın potansiyeline ilişkin bilgileri ülkelerindeki kamu ve özel sektöre aktarıp işbirliğini geliştirme adına ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Aralarında Kuveyt Büyükelçisi Abdullah Abdulaziz Al-Duwalkh, Mısır Büyükelçisi Abderahman Salaheldin, Katar Büyükelçisi Abdul Rezzak Abdul Al Ghani, Libya Büyükelçisi Ziyad Adham Muntesar, Yemen Büyükelçisi Abdul Qavi Al Eryani, Cezayir Büyükelçisi Mouloud Hamai, Tunus Büyükelçisi Gley El Hadj, Arap Birliği Türkiye Misyon Şefi Muhammed Al Fatih Al Nasiry ve Türkiye Cumhuriyet Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Erşat Hürmüzlü'nün de bulunduğu heyet daha sonra doğal güzellikleri ile ünlü Uzungöl beldesine gitti.

 

Editör: TE Bilişim