Kara faaliyetlerinin yanı sıra son yıllarda denizlerde hampetrol ve doğalgaz arama faaliyetlerine de önem veren Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürlüğü Batı Karadeniz, Ege Denizi ve Akdeniz deniz sahalarında veri toplama hizmetleri ile ilgili proje çalışmalarını tamamladı.

TPAO, söz konusu proje çalışmaları çerçevesinde Batı Karadeniz, Ege Denizi ve Akdeniz deniz sahalarında veri toplamaya yönelik hizmet ihalesini ilan etti.

Türkiye Petrollerinin "kuyu öncesi deniz tabanına ait veri toplama hizmetleri" projesi çerçevesinde Batı Karadeniz, Ege ve Akdeniz deniz sahalarında toplam 4190 kilometrekare (KM2) yüksek ayrımlı veri toplama çalışmaları yaptırılacak.

İhaleye çıkarılan iş kapsamında, Batı Karadeniz'de toplam sekiz ayrı noktada 15 KM2'lik site survey (lokasyon yerlerinin deniz tabanına ait jeofizik, jeoteknik, jeokimyasal ve oşinografik verilerin elde edilmesi) ve Batı Karadeniz sahasında 2 bin 924, Ege deniz sahasında 450 ve Akdeniz deniz sahasında 816 KM2 olmak üzere toplam 4190 KM2 yüksek ayrımlı iki boyutlu sismik veri toplama hizmeti yapılacak.

Söz konusu deniz sahalarında bir yıl süre ile yapılacak aramalar TPAO Genel Müdürlüğü tarafından kiralama yolu ile tedarik edilecek 2 boyutlu sismik gemiyle gerçekleştirilecek.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim