Tpao, Akdeniz'e Kasımda Açılacak
 
Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'ne (PİGM) petrol ve doğal gaz arama ruhsatı için başvurduğu Antalya körfezi açıklarında çalışmalara Kasım ayında başlamayı planlıyor.

Kara alanlarında çok fazla ümitli olmadığı için Karadeniz ve Akdeniz sahalarında petrol ve doğal gaz aramalarına ağırlık veren TPAO, Akdeniz'deki Antalya, Mersin ve İskenderun körfezlerindeki arama sahalarını Türkiye'nin münhasır ekonomik zonunda büyütecek.  


PİGM'in geçtiğimiz günlerde askıya çıkardığı söz konusu doğu Akdeniz sahalarına başka talep gelmemesi halinde TPAO'nun bu alanlara ilişkin ruhsat talebi onaylanacak.

A.A muhabirine bilgi veren TPAO yetkilileri, Akdeniz'de 34, 35 ve 36. enlem, 30, 31, 32. boylamlarda belirlenen bazı bölgelerin ruhsat alınma aşamasında bulunduğunu, bu bölgede 2 boyutlu sismik yapılması için bir araştırma gemisinin kiralandığını, geminin sismik çalışmalar için Kasım ayında bu sahalarda çalışmalara başlayacaklarını kaydettiler.

Bu arada, TPAO'nun Antalya, Mersin ve İskenderun körfezleri açıklarında yapacağı petrol ve doğal gaz aramalarına ortak olmak için bugüne kadar 7 yabancı petrol şirketi kuruma gelerek bilgi aldı.

Tamamen Türk karasularında ekonomik zonun içinde kalan söz konusu bölgelerde yapılacak petrol ve doğal gaz aramalarıyla ilgilenen şirketler Eylül ayı başına kadar bilgi alabilecekler.

TPAO yetkilileri, gelen firmalara Antalya, Mersin ve İskenderun körfezi bölgeleriyle ilgili brifing verildiğini belirtirken, Eylül ayının ardından 1 ay içinde firmaların tekliflerinin açılıp değerlendirileceğini belirttiler. (Anadolu Ajansı) 

Haberler.Com

Editör: TE Bilişim