Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, vatandaşları toplumsal olaylarla ilgili sağduyulu olmaya davet etti ve devletin ilgili birimlerinin görev başında olduğunu bildirdi.

Elbistan'a gelen ve İlçe Kaymakamı Metin Maytalman, Emniyet Amiri Ahmet Eskin ile Şeker Fabrikası Müdürü Reşit Karataş'ı ziyaret eden Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Türkiye'de halkın acılarında ve sevinçlerinde birlikte olduğunu ve kardeşçe yaşadığını kaydetti. Vali Kocatepe, "Devletimizin kolluk kuvvetleri var. Polisi var Jandarması var. Her şeyin üstesinden gelebilecek güçteyiz. İnsanımızın rahat olması lazım. Yapılacak şey şüpheli bir durum varsa güvenlik güçlerini bildirmektir. 155-156 her yerden ulaşılabiliyor. İlgilenir zaten arkadaşlar. Müdahale edilmesi gereken bir şey varsa müdahale eder. Kendi kendimize gidip müdahale etmek gibi bir yanlışlık yaparsak haklıyken suçlu duruma düşeriz. Orada biraz mantık süzgecinden uzaklaşıyoruz. Uzaklaşırsak o bize hataya düşürür. Elbistan ve Kahramanmaraş'ta güvenlik birimlerimiz her zaman teyakkuzdalar. 24 saat görevinin başındalar. Devlet birimleri görevinin başında. Biz her şeye vakıf durumdayız. Bilmediğimiz durum varsa vatandaşımızdan bilgilendirme mahiyetinde destek isteriz. Bunun ötesinde güvenlik güçlerimiz gerekeni yapacaktır. Maşa varken el yakmamak lazım. Böyle hassas bir ortam da, ülkemizin hassas olduğu bir dönemde insanımızın huzurunu kaçıracak toplumsal hareketlerden kaçınmak lazım." dedi.

Elbistan'ın huzurlu bir kent olduğunu söyleyen Vali Kocatepe, "Bizler görevimizin başındayız. Benim Maraş'ta olmamla burada olmam arasında çok fark yok. Kimse endişe etmesin. Bu ülkede yaşayan herkes kardeş. Bu ülkenin insanları acısını da sevincini de birlikte yaşamıştır. Bin yıldır durum böyle bundan sonra da dünya var oldukça paylaşacağız. Dışarıdan bu ülke içerisinde karışıklık çıkarmak isteyen mihraklar var. Bu coğrafyaya hükmetmek isteyenler var. Biz bunu biliyoruz. Onun için birbirimize sarılmamız lazım. Kürt-Türk, Alevi-Sünni gibi durumlar zor zamanlarda yoktu. Kurtuluş savaşında biz birlikte savaştık. Biz birbirimize kardeşçe kenetlenerek yedi düvele karşı bu coğrafyayı savunduk. Birlikte Türkiye Cumhuriyetini kurduk. Şuan Dünyanın en güçlü Türk devleti Türkiye Cumhuriyeti. Avrupa'nın bile gıpta ettiği bir ülkeyiz. Durum böyleyken bizim bu tür sun-i ayrılıklarla uğraşmamamız lazım." görüşünü aktardı.

CEYHAN NEHRİNDE BALIK ÖLÜMLERİ

Basın-Yayın organlarında yer alan Ceyhan Nehrinde ki balık ölümleriyle ilgili de değerlendirme yapan Vali Şükrü Kocatepe "Şeker Fabrikası zararlı atığını nehre bırakmıyor. Bıraksa bu ölümler 20 km ileride olmaz. Bu dönem balık avlanma ve balık yeme dönemi. Tezgahlarda balık satışı başladı. Nehirde avlanmalar oluyor. Dinamit kullanılıyor, tüp kullanılıyor elektrik kullanılıyor. Dolayısıyla balık ölümleri kural dışı avlanmalardan dolayı yaşanmış olabilir. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğümüz nerden ihbar gelirse gelsin her türlü ihbarı değerlendiriyor. Sudan ve ölü balıklardan numuneler alıp bunları tahlil ediyor. Sonuca göre de tedbirlerini alıyor. Bu son olaylarda zehirli bir maddeden kaynaklanıyorsa onunla ilgili olarak gereken çalışma yapılır. Geçtiğimiz yıllarda da buna benzer olaylar yaşandı. Çevre Müdürümüz nehre deşarjımız yok diyor. Şeker Fabrikamızı bu türlü bir olayla suçlamak doğru değil." açıklamasını yaptı.

"ELBİSTAN'A MÜLTECİ GELMEYECEK"

Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Kahramanmaraş'ta kurulan çadır kentlere yerleştirilen Suriyelilerin Elbistan ve Afşin'e getirilmesi için bir çalışmalarının olmadığını da söyledi. Vali Şükrü Kocatepe, son günlerde Elbistan ve Afşin'e de Suriyeli sığınmacı geleceği yönündeki değerlendirmelerin ve duyumların gerçeği yansıtmadığını kaydetti. Kahramanmaraş'ta Türkiye'nin en modern çadır kentinin kurulduğunu hatırlatan Vali Kocatepe, bu çadır kentte 11 bin Suriyelinin misafir edildiğinin bilgisini verdi. Vali Kocapete, şöyle konuştu: "Kahramanmaraş'ta Ağustos ayı içerisinde başladığımız bir çalışmayla 11 bin kişilik bir çadır kent hazırladık. Kanalizasyonu, içme suyu, elektriği gibi tesisleri ile altyapısı tamamlanmış son derece modern bir çadır kent. Türkiye'nin en modern çadır kenti. Bunu ben söylemiyorum. Avrupa Birliği'nden ve Birleşmiş Milletlerden gelen temsilciler söylüyor. Diğer çadır kentleri ben görmedim. Onlar görüyorlar ve bize bunu ifade ediyorlar."
Editör: TE Bilişim