Blair'dan İran'a: Diplomasiyle olmazsa farklı aşamaya geçeriz
 
İngiltere Başbakanı Tony Blair, İran'ın elindeki 15 İngiliz deniz piyadesinin salıverilmesini diplomasinin sağlamasını ümit ettiğini, ancak bu olmazsa Londra'nın "farklı aşamaya" geçmeye hazırlandığını söyledi.

Blair, bir televizyon kanalına verdiği demeçte, İran yönetiminin, İngiliz denizcileri salıvermek zorunda olduğunu anlayacağını ümit ettiğini, aksi takdirde sorunun farklı bir aşamaya geçeceğini ifade etti.

İngiltere Başbakanı, "farklı aşamaya geçmekten neyi kastettiğinin" sorulması üzerine, bunun görüleceğini, ancak karşı tarafın "kadın ve erkek askerlerinin gerçekten Irak karasularında, BM yetkisi altında ve bu yetkiye uygun olarak tamamen doğru biçimde devriye gezerken fiilen ele geçirilip İran'a götürülmesi durumunu kabul edemeyeceklerini" anlaması gerektiği ifadesini kullandı.

Kendisinin öncelikli kaygısının İngiliz askerlerinin sağlıkları olduğunu belirten Blair, şu an, İran hükümetinin bu kişileri salıvermesi gerektiğini anlamasını ve çözümü diplomatik kanallarla sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

İran Devrim Muhafızları, geçen cuma günü, Basra Körfezi'nde 15 İngiliz deniz piyadesini, "sınır ihlali" gerekçesiyle gözaltına almış, İngiltere ise askerlerinin körfezdeki Irak karasularında rutin denetleme sırasında ele geçirildiklerini ileri sürmüştü.
 
Kaynak: LONDRA (A.A)
Alıntı: Hürriyet

Editör: TE Bilişim