TOBB: Olağanüstü Tedbire İhtiyaç Var

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Olağanüstü bir dönemde geçmekteyiz. Böyle bir dönemde olağanüstü tedbirlere ihtiyaç duymaktayız. Gerekli riskleri almaya hazırız” dedi

ANKARA - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ekonominin kürsel fırtınadan daha az etkilenmesi için gerekli riskleri almaya hazır olduklarını, beklentilerinin hükümetin de özel sektörü ayakta tutacak bir dizi tedbiri karalılıkla hayata geçirmesi olduğunu söyledi. 
 

Hükümet yetkililerinin önlemler konusunda sık sık atıfta bulunduğu Orta Vadeli Program’a vurgu yapan Hisarcıklıoğlu, “Program, kamu idaresinin ülkemize uzun vadeli bir bakış açısı kazandırma açısından önemli bir başlangıç olmuştur. Fakat, bugün olağanüstü bir dönemde geçmekteyiz. Böyle bir dönemde olağanüstü tedbirlere ihtiyaç duymaktayız” diye konuştu.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcı Nazım Ekren başkanlığında, özel sektör temsilcilerinin de katıldığı, Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısının açılışında konuşan Hisarcıklıoğlu, ancak alınacak cesur tedbirlerle sosyal refahtaki azalmayı sınırlamanın mümkün olduğunu kaydetti ve “Bu çerçevede, kredi kanalının yeniden çalışır hale getirilmesi, iç talebin canlı tutulması ve işyerlerinin ticari varlıklarının sürdürülmesi, nihayetinde işsizlikteki artışın olabildiğince önüne geçilmesi anlamına gelmektedir” dedi.

Her ülkenin kendi önlemlerini alarak krizin yakıcı etkilerini tümüyle durdurmasa da sınırlamaya çalıştığını anlatan Hisarcıklıoğlu, ülkelerin tedbirleri zamanında almasının diğer ülkelere karşı avantaj sağladığını vurguladı.

Geçen yıl Ağustos ayında kriz ile ilgili algının zayıf olduğunu da anımsatan Hisarcıklıoğlu, krizle birlikte işsizlikte artış beklendiğini, reel kesim güven endeksi ve tüketici güven endeksinin tarihinin en düşük seviyelerinde seyrettiğini belirtti.

Gemi inşaat sanayii ve denizcilik, demir-çelik, müteahhitlik ile turizm sektörünün sorunları ve çözüm önerilerini ele alındığı EKK toplantısı sonrasında akşam saatlerinde yazılı açıklama yapılması bekleniyor.

Editör: TE Bilişim