TMSF, LİMAŞ'ı satışa çıkardı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Limaş Liman Hizmetleri A.Ş.'yi satışa çıkaracak.

TMSF'den yapılan açıklamaya göre, Uzan Grubu'ndan devrolan Limaş'ın ticari ve iktisadi bütünlüğü, 32 milyon dolar muhammen bedelle bugün ihaleye çıkarılıyor.

Kapalı zarf ve açık artırma yoluyla gerçekleştirilecek ihale, Fon Kurulu'nun onayı ile sonuçlandırılacak.

Satışa çıkarılan Limaş'ın ticari ve iktisadi bütünlüğü, faaliyetini sürdürebilmesi için yararlı veya gerekli olan menkuller, gayrimenkuller, marka ile bu varlıkların sözleşmelerinden doğan diğer tüm mal, hak ve varlıklardan oluşuyor.

LİMAŞ 29 YIL ÖNCE KURULDU

METAŞ'ın üretim sevkıyatı için Aliağa Nemrut Bölgesi'nde 1977 yılında kurulan ve 1980 yılında faaliyete geçen Liman Hizmetleri A.Ş. (LİMAŞ), METAŞ'ta üretimin durması nedeniyle halen bölgedeki kuruluşlara hizmet vermeye devam ediyor. TMSF tarafından el konulduğunda 4 firmaya liman hizmeti veren LİMAŞ'ın, bu süreçte hizmet verdiği firma sayısını 37'ye, kapasitesini de yıllık 100 milyon tondan 600 milyon tona çıkardığı ifade ediliyor. Kargo hizmetleri ve liman istifade hizmetleri olarak iki ana grup altında toplanıyor. Limaş, Aliağa Nemrut Körfezi'nde yaklaşık 95 bin metrekarelik alan üzerinde gemi yükleme, boşaltma ve liman istifade hizmetleri sunuyor.

Fotoğraf: Ş.Kaan ALTUĞ-UZMAR

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim