TKKD Kılavuz Kaptan Eğitim Seminerleri

Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği; Kılavuz Kaptan Meslek İçi Eğitim Seminerleri'ne başlıyor. İlk seminer 7-8 Mayıs 2008 Tarihlerinde yapılacak.

Yürürlükteki “Kılavuz Kaptanların Yeterlikleri, Eğitimleri, Belgelendirilmeleri ve Çalışma Usulleri Hakkında Yönetmelik”  in  “Kılavuz kaptan hizmet içi eğitimi ve vize” başlığını taşıyan 11. Maddesi 1. Bendinde  “Bir kılavuzluk teşkilatında görevli kılavuz kaptanların, İdare veya İdarenin yetkilendirdiği kurumlar tarafından  tarihi ve katılım koşulları her yılın Ocak ayında ilan edilen ve yılda en az dört defa düzenlenecek olan zorunlu hizmet içi eğitimi seminerlerine, iki yıl içinde en az bir kez katılmaları zorunludur. Kılavuz kaptanlar, seminerleri düzenlemeye yetkili merciden alacakları katılım belgesiyle birlikte, bağlı bulundukları kılavuzluk teşkilatı aracılığı ile yetkili kılavuz kaptan belgelerinin iki yıllık vizesini ilgili liman başkanlığına yaptırır. Her kılavuzluk teşkilatı, istihdam ettiği kılavuz kaptanların zorunlu hizmet içi eğitim seminerlerine katılmaları için gerekli düzenlemeleri yapmak ve hazırlayacakları yıllık eğitim planını idareye sunmakla yükümlüdür.” Hükmü gereğince düzenleniyor.

Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği; daha önce Denizcilik Müsteşarlığı tarafından 2007 yılında “Hizmet İçi Eğitim Semineri” vermeye yetkili kılınmıştı.

Konuyla ilgili daha fazla bilgi; "Türk Kılavuz kaptanlar Derneği"nin resmi web sitesinden edinilebiliyor:

http://www.turkishpilots.org

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim