Okurumuz İlhan Kermen, Silivri'de E-5 yan yolunda TIR'ın üzerinde gördüğü dev yatın fotoğrafını gönderdi.

'Anatolia Logistics' yazılı bir TIR'ın üzerinde bulunan yatla ilgili başka bilgiye ulaşamadık. 

Okurumuz İlhan Kermen;  'Yer Silivri E-5 (D100) İstanbul-Edirne yönü  yan yol .(e-5 üzerinde değil).derenin üzerindeki köprü  10 temmuz aniden karşıma Tır ve üzerindeki bu yat çıkınca şaşırdım ters ışık,arabanın arka camından yansımalar vs derken
zorlukla bu kötü fotoğrafı çekebildim.' dedi.

 YAT BEST YATÇILIK'A AİT

Silivri Best Deniz Araçları’nın imal ettiği 75 tonluk dev gemi, 2 kilometrelik mesafeyi 16 saatte tamamlayarak Silivri’de denizle buluştu. Dev gemi, ilçe sakinleri tarafından şaşkınlıkla karşılandı.

Dev gemiyi, TIR üstünde Silivri Limanı’na getirmek hiç de kolay olmadı. 12 metre yükseklik fazla gelince, yetkililer güzergah üzerinde yer alan elektrik kabloları ve bazı ağaç dallarını kesmek zorunda kaldı. 2 kilometrelik mesafe 16 saatlik sürenin ardından tamamlanarak gemi limana getirilirken, bu sırada mahalle aralarından ve caddelerden geçirilen dev gemi, vatandaşlar tarafından da şaşkınlıkla karşılandı.

ÇAMAŞIRHANESİ BİLE VAR

Geminin teknik özelliklerine gelince; 23 metre uzunluğunda 6 metre genişliğinde, 8 metre yüksekliğinde ve 75 ton ağırlığında. 1 metre 80 santim su çekimi var. 4 kamarası bulunuyor. Kurutucu ve çamaşırhanesi bünyesinde yer alıyor. Yapımı sırasında ileri teknoloji kullanıldı. 15 tonluk yakıtla 4 bin 500 deniz milini geçebilecek bir tekne. Amerikalı tasarımcısı ise Jon Overing. Ünlü bir tekne tasarımcısı. Amerika’ya ihraç edilmek üzere denize indirildi. Fiyatı ise 3 milyon dolar.

2 HAFTA LİMANDA KALACAK

Undaunted (Korkusuz) adlı gemi, 700 tonluk bir vinçle Silivri Limanı’ndan denize indirildi. 2 hafta daha limanda, deniz içerisinde çalışmalar sürdürülecek ve ardından Amerika’ya ihraç için yola çıkacak. 

Editör: TE Bilişim