Dostluğun yolu ekonomiden geçer

Yunanistan Büyükelçisi Yorgo Yannimatas, Türk ve Yunanlı işadamlarını bir araya getirdi. İşadamları, iki ülke arasındaki dostluğun yolunun, ekonomi alanındaki işbirliğinden geçtiğini vurguladılar.

OKTAY MEHMET

Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkilerin gelişmesinde işadamlarına büyük görev düştüğüne inanan Yunanistan'ın Ankara Büyükelçisi Yorgos Yannimatas, giderayak düzenlediği toplantıyla Türk ve Yunanlı işadamlarını bir araya getirdi. Yunanistan'ın İstanbul Konsolosluğu'nda düzenlenen toplantıya, Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, Marmara Grubu Başkanı Akkan Suver, Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Eser Karakaş'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda işadamı katıldı.

Hüsnü Özyeğin, Yunanistanla Türkiye arasında, başta turizm olmak üzere, gemi inşaa sanayi ve balıkçılık gibi pek çok alanda birlikte yapabilecekleri iş sahaları bulunduğunu söyledi. Yunanistan'da armatörlük, Türkiye'de de gemi inşaa alanında büyük gelişme gözlendiğini vurgulayan Özyeğin, "Yunanlı armatörlerin gemilerini Türkiye'deki tersanelerde yaptırabilir. Yat ve marina turizminde işbirliğine gidebiliriz" dedi.

Hüsnü Özyeğin, ortak yatırımlar sayesinde Yunanlı işadamlarını Türkiye üzerinden Rusya, Avrasya gibi ülkelere, Türk işadamlarının da Yunanistan üzerinden Batı'ya açılabileceğine ifade etti. Yunanistanlı İnternational Bank'ın Finans Bank'ı satın almasından sonra, Türk ve Yunan insanları arasındaki yakınlığı daha iyi anladığına dikkat çeken Özyeğen, satıştan sonra Yunanlı ve Türk banka çalışanları arasındaki uyumlu çalışmanın bunun en güzel örneği oldunu kaydetti.

TİCARET ARTARSA 'KARDAK KRİZİ' YAŞANMAZ

Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Eser Karakaş da, kalıcı barışın yolunun ticaretten geçtiğini söyledi. İki ülkenin 5 milyar dolar olan ticaret hacmini mutlaka 10 milyar dolarlara çıkarmak zorunda oluğunu vurgulayan Karakaş, “Ticaret hacmi 10 milyar doların üzerine çıkarsa, bir daha 'Kardak Krizi' olmayacağını garanti edebilirim." dedi.

Yeni Şafak

Editör: TE Bilişim