Tianjin limanı kapasite artışını bekliyor

Çin’in Tianjin limanına yapılan yeni terminalin 2007’nin ilk çeyreğinde işler duruma geleceği bildirildi. Halen kapasitesi itibariyle dünyanın sayılı limanları arasında gösterilen Tianjin limanına yeni yatırım kararı alınmasından sonra, ihtiyaç duyulan terminalin inşasına başlanmış ve Ocak 2007’de hizmete alınması planlanmıştı.

Dünya deniz ticaretinde hatırı sayılır bir rolü olan Çin Denizcilik şirketleri de, yeni terminalin hizmete alınacak olmasından dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler. Ülkede son yıllarda yapılan sanayileşme ve üretim hamleleri neticesi hem ihraç hem de hammadde ithali konusunda giderek artan bir deniz trafiğinin gözlendiğini belirten yetkililer, yeni terminalin mevcut kapasiteyi 1.7 milyon TEU arttıracağına dikkat çekerek, Tianjin limanına yapılan bu yatırımın kısa sürede meyvelerini vereceğini söylediler.

Ek terminal toplam 4 rıhtım ile 1100 metre ek palamar alanı yaratmış olacak. Ayrıca terminal, tamamı bu yıl teslim alınması planlanan 11 rıhtım kreyni, 33 köprü kreyn ve ikisi 25 tonluk olmak üzere çeşitli kapasitelerde toplam 9 forklift ile donatılacak.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim