THY'ye kardeş geliyor

THY alt marka oluşurma çalışmalarında son aşamaya geldi. Yeni markayla koltuk araları daralacak, uçuşlar ucuzlayacak

Türk Hava Yolları (THY), uzun süredir gündeminde olan alt marka kurma çalışmalarında son aşamaya geldi. Filosundaki Boeing 737-400 tipi uçakları kullanarak Ankara merkezli uçuşlara başlamayı planlayan THY, fiyatı düşük tutarak Anadolu'dan çapraz uçuşlar yapmayı planlıyor.
THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin, THY'nin aylık dergisi SKY Life'nin Ocak sayısında alt marka kurma çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Ürün çeşitlendirme projesi kapsamında THY güvencesiyle Ankara merkezli yeni bir operasyonun hazırlıklarını tamamlamak üzerinde olduklarını ifade eden Karlıtekin şöyle dedi:
"Başkentimizi Anadolu'nun dört bir tarafına yeterli uçuş sıklığı ile bağlayacak, ürün tasarımı itibariyle maliyeti nispeten düşük olacağı için bilet fiyatlarının da uygun tutulacağı yepyeni bir ürünü farklı bir marka altında sunacağız"
Karlıtekin, yeni markanın THY'nin yurtdışındaki çeşitli noktalara yapacağı seferleri beslemek açısından da önemli olduğunu kaydetti.
THY'nin iç hatlarda ucuza yolcu taşımasına ilk tepki Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletemeleri Derneği'nden(TÖSHİD) geldi. Genel Sekreter Musa Alioğlu, THY'yi özel sektöre rakip yapacak her türlü girişime karşı olduklarını belirtti.

2005'te karar alınmıştı
Daha çok filodaki 150 yolcu kapasiteli Boeing 737-400 tipi uçaklar kullanılarak gerçekleştirilecek uçuşlarda uçakların koltuk aralıkları daraltılarak daha çok bilet satılacak. Bilet fiyatları diğer havayolu şirketlerine göre düşük olacak. THY'nin filosunda 10'u Boeing 737-400 olmak üzere toplam 103 adet uçak bulunuyor.

hürriyet

Editör: TE Bilişim