THY uçaklarında ’Star Alliance’ logosu başlıyor

Öndeki yolcu kapısının hemen yanına yapıştırılan logolar ’Star Alliance’ ittifakı üyesi THY ile birlikte 20 havayolunun tüm uçaklarında bulunuyor.

TEK BİLETLE 160 ÜLKE: Dünya havayolu trafiğinin yüzde 25’ini kontrol eden Star Alliance ittifakı yılda 455 milyon yolcu taşıyor. Filosunda 3 binden fazla uçağı bulunan ’Star Alliance’ üyesi havayollarında 370 bin kişi görev yapıyor. Bu ittifaka üye havayolları ile yolcular, tek biletle 160 ülkede 897 noktaya uçabiliyor. Bu uçuşlarda özel yolcu programından yararlanarak mil topluyor ve ödül bilet kazanabiliyor.

İMZA 1 NİSAN’DA: İki yıl önce havayolu ittifaklarına üyelik için görüşmelere başlayan THY, tercihini aralarında ’Alman Lufthansa’, ’Amerikan United’, ’Singapur Havayolları’ gibi büyük şirketlerin bulunduğu ’Star Alliance’dan yana kullanmıştı. Ön üyelik anlaşmasını 9 Aralık 2006’da yapan THY, 1 Nisan’da üye havayollarının CEO’larını İstanbul’da ağırlamaya hazırlanıyor.

AIRBUS A340’LA GELİYORLAR: Star Alliance üyesi Avusturya Havayolları’nın 50’nci yıl dönümü 31 Mart’ta Viyana’da kutlandıktan sonra 1 Nisan sabahı havayollarının CEO’ları ve davetlileri THY’nin özel boyanan ’Airbus A340’ tipi uçağıyla İstanbul’a gelecek. Burada Star Alliance CEO’su Jaan Albrecht, THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin ve Genel Müdür Temel Kotil tam üyelik için imza atacak.

Hürriyet

Editör: TE Bilişim