Türk Hava Yolları'nın (THY) uçağında bir yolcunun rahatsızlanması üzerine pilot, adeta zamanla yarıştı. Kule ile bağlantı kuran pilot, “Anemi hastası şu anda semptoma girdi, inişte ambulans ve doktor istiyoruz" diyerek yolcu için yardım istedi.

THY’nin Erbil-İstanbul seferini yapan Airbus 320 tipi uçağında anemi hastası olan bir erkek yolcu rahatsızlandı. Anemi hastası 35 yaşındaki yolcuya kabin ekibi ilk müdahaleyi yaptı. Hosteslerin durumu kokpit ekibine bildirmesi üzerine pilot kule ile irtibata geçti. THY uçağının pilotu ile hava trafik kontrolörü arasındaki diyaloglar dikkat çekti. Pilot, yetkilileri konuyla ilgili bilgilendirdi ve inişte ambulans talebinde bulundu.

Pilot, hava trafik kontrolörlerine, "İndikten son ambulans ve doktor talebimiz olacak. 35 yaşlarında erkek anemi hastası şu anda semptoma girdi. Şu an için kontrol altında ama indikten sonra doktor ve ambulans talepleri var" dedi. Yaşanan konuşmalar üzerine uçağın altına ambulans ve sağlık ekipleri gitti. Uçak iner inmez rahatsızlanan yolcuya müdahale edildi. Yolcu sağlık ekipleri tarafından uçaktan alınarak hastaneye götürüldü. Yolcunun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Cihan
Kaynak: cha