THY'nin Moskova-Antalya Arasında Direkt Uçacak Olması Turizmcinin Yüzünü Güldürdü

Türk Hava Yolları'nın (THY) mart ayından itibaren Rusya'nın başkenti Moskova'dan Antalya'ya direkt uçuşlara başlayacağını duyurması turizmciler arasında sevinçle karşılandı. Uzun süredir THY'nin, Avrupa başkentlerinin yanı sıra Moskova'dan da Antalya'ya direkt uçmasını isteyen turizmciler, gelişmeyi 'memnuniyet verici' olarak değerlendirdi. THY'nin mart ayının başından itibaren Moskova-Antalya arasında haftanın 4 günü, hazirandan itibaren de 7 gün uçacağını öğrendiklerini dile getiren Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Sururi Çorabatır, "Bu gelişme kongre ve spor turizmini canlandıracaktır." dedi. 

Antalya heyetinin geçtiğimiz hafta gerçekleşen köşk ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e ilettiği, THY'nin Antalya'dan yurt dışına direkt uçuşlar başlatması yönündeki talebine cevap gecikmedi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün çözümü için söz verdiği direkt uçuşlardan ilki mart ayında yapılacak. THY, haftada 4 gün Moskova-Antalya arasında direkt uçacak.

AKTOB Başkanı Sururi Çorabatır, turizm sektörünün uzun süredir THY'den Avrupa başkentleri ve Moskova'dan Antalya'ya direkt uçuş başlatmasını istediğini hatırlatarak, "Geçen hafta Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ü ziyaretimizde bu konu bir kez daha gündeme gelmişti. Bizim ziyaretimizin ertesi günü THY heyeti, sayın Cumhurbaşkanımızı ziyaret etti. Zannediyorum o görüşmede sayın Cumhurbaşkanı direkt sefer başlatılması çalışmasının hızlandırılmasını istedi ve bu doğrultuda bir karar alındı.'' diye konuştu.

THY'den iki yıldır talep ettikleri direkt uçuşlarının başlayacak olmasının sevindirici olmasının yanı sıra bununla yetinilmemesini de isteyen Sururi Çorabatır, şunları söyledi: "THY'den Londra, Amsterdam, Brüksel, Hamburg ve Kiev'den de Antalya'ya direkt sefer düzenlemesini istiyoruz. Bu talebimizin de karşılık bulacağını umuyoruz." Çoratabır, direkt seferlerin başlamasının spor ve kongre turizmine olumlu yansıyacağını dile getirdi. Çorabatır, charter uçuşlar ile gelmek istemeyenlerin Antalya'ya çekilebilmesi içinde direkt seferlerin büyük önemi olduğunu da ekledi.

Öte yandan aralık ayı içinde yapılan Köln Turizm Fuarı'na katılan THY Alman Basın Sözcüsü İsa Al da Düsseldorf'tan Antalya'ya direkt seferlere başlanabileceğini açıklayarak, "Almanya'dan Türkiye'ye yaptığımız seferlerde yolcu portföyümüz değişti. Yolcularımızın üçte birini artık Almanlar oluşturuyor. Bu oranı yüzde 50'ye çıkartmak amacındayız. Sadece Duesseldorf Havaalanı'ndan Antalya'ya yılda 800 bin Alman turist uçuyor. Bu pazarda biz yokuz. Hedefimiz, Duesseldorf-Antalya doğrudan uçuşları ile yeni bir potansiyel oluşturmak" demişti. (CHA)

haberler.com

Editör: TE Bilişim