THY Bakım Merkezi Kuruyor

THY Teknik A.ş. yabancı bir ortakla motor bakım merkezi kuruyor. Anlaşma pazartesi günü imzalanacak.

THY Genel Müdürü Kotil, yapılacak anlaşma ile Türk Hava Yolları Teknik A.Ş.'nin gerek Türkiye'deki gerekse yabancı hava yollarına ait daha fazla uçağın motor bakımını yapar hale geleceğini dile getirdi. 

Kotil, 2006 yılı Mayıs ayına kadar THY'nin tek bir şirket olduğunu belirterek, bu tarihte Teknik A.Ş.yi kurduklarını anlattı.

Özelleşme sürecinde, yani kamu hisselerinin yüzde 50'nin altına düşme sürecinde tekniği ayırma gereği duyduklarının altını çizen Kotil, şimdi de Teknik A.Ş.nin başka bir şirket kurduğunu dile getirdi.

Yeni kurulan şirketin Pazartesi günü imzası atılacak bir anlaşma ile Prat Witney şirketi ile ortak olacağını belirten Kotil, bu ortaklığın motor bakım merkezi oluşturacağını dile getirdi.

Kotil yeni ortaklığın hem THY'nin hem de yurt dışından gelecek daha fazla motora bakım imkanı sağlayacağını dile getirerek, "Türkiye'mize daha çok para kalacak. Biz de şirket olarak daha çok para kazanacağız." şeklinde konuştu.

BİLETLER UCUZLAYACAK

Kotil Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, THY yolcularına biletlerin ucuzlayacağı müjdesini de verdi.

Türkiye'de şu anda 32 noktaya uçtuklarını dile getiren Kotil, "Son uçtuğumuz nokta ise Hatay. Bu şehirleri İstanbul, Ankara'ya ya da çapraz bağlama yöntemi ile başka şehirlere bağlama bizim görevimiz. Genel Müdürlüğümüm 3. yılındayım. Sadece Ankara Samsun hattını durdurduk. Yolcudan dolayı devam edemedik. Biz başladığımız bir işte ara vermeyiz. Tabi bu yolcu olsa da olmasa da uçarız demek değildir. Yolcumuz oluyor. Bilet fiyatları da düzgün bir şekilde uygiun bir şekilde zarar etmeden düşecek."

Kotil bütün şehirlerden yurt dışı seferi yapmak istediklerini belirten Kotil, haftada 3 sefer yapılmaması durumunda yolcunun başka bir şekilde gideceği yere gittiğini söyledi.

Temel Kotil, hac ve umre konusunda da Türkiye'nin her şehrinden uçmak istediklerini dile getirdi.

Kotil, "Amacımız hac ve umreye gidecek kişileri olabilecek en yakın şehirden yakınlarına kavuşturmak." dedi.

Malatya basınını THY Genel Merkezi'nde ağırlayan Kotil THY hakkında bilgiler verdi. (CHA)

haberler.com

Editör: TE Bilişim